Skip to content

Nostalgische filmmiddag in Nederweert voor alle senioren

Redactie
23 september 2023 | 10:00

Advertentie

Op 29 september is er een filmmiddag voor alle senioren in Nederweert. Deze middag kijken ze met een nostalgische blik wat terug in de tijd. Hoe zag het leven er in de jaren vijftig en zestig uit in Nederweert. Kunnen we ons de wereld van de opbouw na de oorlog nog herinneren. Waar speelden we als kind mee, en met wie? Wat waren de mogelijkheden in die tijd, zeker als je die afzet tegen de huidige tijd? Kwamen we wat tekort?

Filmmiddag

Laten we er samen eens naar kijken op 29 september vanaf 13.30 uur.” Dan schudden ze wat herinneringen wakker. Welke films het worden houden ze nog even geheim.

Bij aanmelding is de koffie gratis!
Aanmelden kan per mail naar: kbonederweertstlambertus@gmail.com of met een ingevuld briefje met naam en adres bij de Pinnenhof vóór woensdag 27 september.

Hieraan wordt medewerking verleend door de Erfgoedgemeenschap Nederweert met hun films.

Advertentie

3 Reacties

  1. De Erfgoedgemeenschap Nederweert is vereerd een bijdrage te leveren aan deze nostalgische heemkundige filmmiddag van de KBO. We hebben enkele mooie films uit ons historisch archief beschikbaar gesteld. Ook zeker vanuit ons dus een aanmoediging om op 29 september naar de Pinnenhof te komen.

  2. Daar zou ik nu eens graag zijn bij geweest nl. heb deze periode in Nederweert zéér bewust meegemaakt!!
    Is zelfs deels vormend geweest voor mijn verder toekomst.
    Pauwe Mieke, Ververs Sjefke, burgemeester Van Uden, Kaplaan Nieskens en Hendrikx (lange Jeng), Meester van den Heuvel en voorganger Mijnheer Mertens, Dokter Janssen, Dokter Florie Koster Van Deursen met zijne Vauxhall personenen auto, Jef Schiven met oa zijn produktie van “putringen”, Glijns van de politie, het café “De pluksak” met zijn dans festijnen in de boomgaard, Theu van Siem waarmee ik als misdienaar de communie ging mee rondbrengen van de zieke mensen toen, de toenmalige Boerenbond, mijn lidmaadschap bij oprichting van de “Verkenners” met vaandrig Bosma en Zonnemans (zoon van toen de sluiswachter) en Hopman Raaimakers, Vivo winkel van Korsten in de Kerkstraat, mijn belangrijke Fam. van Ome Siem met Toos Trus en Margriet en Riegart, de ontploffing in de smederij van Theo Bijens en zijn overlijden daarbij, de dames Vullers en hun prachtige huis en voorgevel, Wethouder Smeets, kaplaan Rulkens, slagter aan huis Bruinaars van ‘t Staat waar ook die kleine melkboer woonde, met timmerbedrijf Kluskens en Pleunis leerbewerking in de Brugstraat tegenover bakker Janssen en Kets Drina die zich in de Kerk “vreemd” gedroeg, enz. enz.enz.

  3. Beste Gerard, wat een mooi verhaal, en wat een fenomenaal geheugen. Misschien ben je genegen om wat van die herinneringen op papier te zetten voor ons? We sturen je nog een persoonlijk bericht hierover.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_02 Kinderboekenweek Burna Nederweert okt 2024-5
Schatpakkers van Pieter Koolwijk
2 oktober 2024 | 16:00
Nederweertenaren-doneren-861-jassen-aan-Kledingbank-Limburg-4
Breng naar het gemeentehuis of Annie van Roij
2 oktober 2024 | 15:43
Gerardusnoveen bij H. Gerardus-Majella kerk in Nederweert-Eind-1
Negen dagen samen in gebed
2 oktober 2024 | 15:00
2024_10_02 De Nachtegaal Someren
Met Michiel Malschaert, de Somerense troubadour
2 oktober 2024 | 14:00

Advertentie