Skip to content

Een kijkje in mijn overactieve mind: dit is wat er na het interview gebeurde

23 september 2023 | 19:30

Vorige week mocht ik gast aan tafel zijn bij Nederweert24. Je kunt dit interview terugkijken op hun YouTube kanaal. Ik vond het spannend om te doen. Echter, daar gaat dit column niet over.

Een kijkje in mijn overactieve mind

Dit column gaat over wat er ná het interview gebeurde. We praatten nog eventjes na, Anne, Harold en ik voordat ik naar huis reed. Onderweg genoot ik van de zon en afwisselende wolkenpartijen. Op dat moment waren er geen gedachten over waar ik zojuist mee bezig was geweest. Ik was op mijn gemak en genoot van de vroege avondlucht en had ook wel een beetje trek.

De voorbereidingen voor het avondeten had ik eerder die dag al gedaan. Thuisgekomen konden we dan ook al vrij snel aan tafel en vertelden elkaar over onze dag. We hadden genoeg gespreksstof. Totdat Paul ineens opmerkt dat ik nog niks over het interview had verteld en hij vraagt: “Hoe ging het? Ging het goed?

BAM! Het was meteen gedaan met de rust. Zeer oude automatische reactiepatronen die ik al heel lang niet meer had ervaren, leken even de regie te hebben. Een seconde leek ik wel bevroren. Toen voelde ik dat mijn hart als een razende tekeer ging. Ook een vervelend gevoel in mijn maag. Ik kreeg het warm en het werd steeds warmer naarmate er steeds meer lawaai in mijn hoofd kwam. En allerlei checklijstjes zeer hardnekkig mijn aandacht begonnen te trekken.

Hoe zou het eruit zien? Hoe zou ik overkomen? Wat zou men ervan vinden? En nog heel veel meer van dit soort gedachten. En ook. Heb ik wel duidelijk verteld dat ik, aangaande mindfulness, geschoold ben door dr. Edel Maex in Antwerpen en over bijscholing die voor mij vanzelfsprekend is en ook essentieel. En ook hier kwamen veel varianten van langs. En dan die andere criticus die vond dat ik er veel meer een promotiepraatje van had moeten maken. Maar ja, zo zit ik niet in elkaar. Er kwam echt van alles voorbij. Ook oude zooi die ik al heel lang niet meer had gevoeld, maar gelukkig wel direct herkende.

Wat ik dan doe?
Ik vertraag. Dat is iets wat ik vroeger al met mindfulness heb geleerd en voor mij heel goed werkt. Vervolgens heb ik er ruimte aan gegeven door alles wat er ook maar merkbaar en voelbaar was te laten komen en te zien en voelen gebeuren. Te zien dat sommige dingen even blijven hangen en andere weer net zo snel weggaan als dat ze opkwamen. Alsof je naar een film zit te kijken waarvan je niet weet wat de volgende scène zal zijn. Alles bij elkaar heeft dit denk ik zo’n half uur geduurd. Daarna was de storm voorbij. En had ik weer opnieuw honger, wat ook een oude automatische reactie is en ik dus niet op hoefde te reageren.

Welke strategie zet jij in als je overweldigd wordt door emoties?
Aanstaande donderdag 28 september starten we met de training Mindfulness Frame by Frame. Er is nog 1 plekje vrij. Claim hier je plek.
Je kunt natuurlijk voor ook een van de andere programma’s kiezen als dat beter bij jou en je situatie past en dit individueel volgen, net zoals coaching.

Agenda:

Ik wens je alle goeds.

pastedGraphic.png

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.  Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links:  Facebook , LinkedIn, Instagram. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie