Skip to content

Werken aan een mooiere en sterkere Groote Peel tijdens de Natuurwerkdag

Redactie
15 oktober 2023 | 8:00

Advertentie

Op zaterdag 4 november is het landelijke Natuurwerkdag. Staatsbosbeheer en Werkgroep Behoud de Peel grijpen deze dag aan om de natuur in de Groote Peel nog sterker en mooier te maken. Waar decennialang hard gewerkt is om turf te steken, steken we nu de handen uit de mouwen voor het herstel van het hoogveen.

Werken aan een mooiere en sterkere Groote Peel

Bomen in het moeras
In het landschap van de Groote Peel zijn de sporen van de geschiedenis nog overal te zien. Zo zijn de peelbanen, de afgravingen en de arbeidershutten herkenbaar. Na de periode van vervening in de 19e en 20e eeuw, is het gebied nu een Nationaal Park waarin het veenmos weer groeit. Er groeien echter inmiddels ook meer bomen in het gebied, die het uitzicht op het weidse landschap beperken en meer water uit het moeras laten verdampen.

Meld je aan als vrijwilliger!
Samen met een groep vrijwilligers gaan we op zaterdag 4 november aan het werk in de Groote Peel om op een aantal plaatsen deze boompjes weg te halen. Zo maken we de Groote Peel mooier en sterker. De activiteit is geschikt voor ervaren natuurwerkers en voor nieuwsgierige nieuwelingen en kinderen. De boswachters leggen uit wat er moet gebeuren en waarom dat belangrijk is. We verzamelen om 10:00 bij Buitencentrum De Pelen. We lopen daarna met zijn allen naar de werklocatie.

Aanmelden
Zorg voor stevige, liefst hoge maar vooral waterdichte schoenen of laarzen en voor kleding die vies mag worden. Gereedschap en werkhandschoenen zijn aanwezig. Ook zorgen we voor koffie, thee en een lunch. De werklocatie is op loopafstand van het Buitencentrum. Aanmelden is verplicht, en kan via de site van de Natuurwerkdag.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie