Skip to content

Bronzen WK medaille voor Roeland en Fauve Schelfhout

Redactie
16 oktober 2023 | 15:56

Advertentie

Afgelopen zaterdag 14 oktober werden Roeland en Fauve Schelfhout van Dansrijck derde op het 2023 WDSF World DanceSport Championship Professional Showdance met hun show ‘Aladdin’. Nadat ze voor de derde keer op rij Nederlands kampioen zijn geworden begin juni wist het koppel zich te plaatsen voor het Wereldkampioenschap in Leipzig.

Roeland en Fauve Schelfhout

Na een gladde eerste ronde met een aantal balans verstoringen werd de WK dans gelukkig goedgekeurd op vrijdagavond. Het lichtplan voor de zaterdag rondes werd vastgesteld en alles werd afgestemd voor de live uitzending van de Duitse zender MDR. De tweede ronde op zaterdagmiddag ging een stuk beter en Roeland en Fauve voelden dat er nog meer verbetering in zat. In de lange wachttijd tussen de middagronde en de finaleronde in de avond werden de laatste details nog een keer goed doorgelopen en de focus versterkt.

De finale was in de pocket waardoor ook de spanning verder toenam. Met 2500 toeschouwers in de zaal was het moment van de finale aangebroken. De spotlights gingen aan en de tv camera’s draaiden. Roeland en Fauve dansten de beste ronde die ze tot dan toe hadden laten zien en wisten ook het publiek op hun hand te krijgen. De 10 juryleden waren het erover eens. Voor alle componenten waaruit de totaalscore is opgebouwd, dit zijn technical quality, movement to music, partnering skills en choreography and presentation, gaven de juryleden een medaillescore! De tweede plek bleek uiteindelijk net wat te ver weg, maar het eindresultaat is een prachtige bronzen WK medaille voor Roeland en Fauve!

Een hele prestatie voor het sportpaar, Dansrijck, de Nederlandse danssportbond NADB en natuurlijk voor Nederweert.

Wil jij de WK show ‘Aladdin’ van het Nederweertse danspaar ook graag live zien?

Ga dan naar www.dansrijck.nl en koop daar later dit jaar je tickets voor het Kerstgala op 22 december in Dansrijck. Het paar zal hier de avond afsluiten met hun WK show ‘Aladdin’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie