Skip to content

Tweede Kamerverkiezingen 2023 | Stemmen bij volmacht

19 oktober 2023 | 9:46

Op woensdag 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Als je niet zelf kunt stemmen, kun je iemand anders dat voor je laten doen.

Stemmen bij volmacht

Je moet hiervoor iemand machtigen. Dit heet ‘stemmen bij volmacht’. Iemand mag tegelijk met zijn eigen stem dan ook voor maximaal twee andere kiezers stemmen. Je kunt op twee manieren een volmacht regelen.

  • Iemand uit Nederweert voor u laten stemmen
    Wil je iemand uit Nederweert voor je laten stemmen? Dat regel jezelf. Je vult de achterkant van jouw stem(plus)pas in en zet er jouw handtekening op. Ook de persoon die voor jou stemt, zet een handtekening op jouw stem(plus)pas. Je geeft de persoon die voor je gaat stemmen jouw stem(plus)pas en een kopie van jouw identiteitsbewijs mee.
  • Iemand uit andere gemeente voor u laten stemmen
    Wil je iemand uit een andere gemeente in Nederland voor jou laten stemmen? Dan geef je iemand een schriftelijke volmacht. In een volmacht zet je wie voor jou gaat stemmen. Je kunt het formulier ‘Schriftelijke volmacht’ downloaden. Je kunt het ook telefonisch aanvragen. Dan stuurt de gemeente Nederweert het je toe. Wil je het formulier ophalen bij het gemeentehuis, dan kan dit alleen na een telefonische afspraak, tel. (0495) 677 111. Jouw formulier moet uiterlijk op vrijdag 17 november bij de gemeente binnen zijn.

Stempas
Je krijgt jouw persoonlijke stempas uiterlijk woensdag 8 november thuisgestuurd.

Wijziging in locatie stembureau
Dit jaar zijn er twee stembureaus ingericht in sportcentrum De Bengele. Er is geen stembureau ingericht in het gemeentehuis.

Nieuwe verkiezingsborden
Dit jaar zijn er nieuwe verkiezingsborden gemaakt die in alle kernen staan. De informatie over de deelnemende partijen wordt voor het eerst samengebracht op de speciale verkiezingspagina nederweert.nl/verkiezingen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie