Skip to content

Daar ben ik al jaren naar op zoek!

23 oktober 2023 | 10:30

Zondag 29 oktober Collectieverkoop

Zelfs op de laatste openingszondag van het seizoen 2023 weet het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof nog eens goed uit te pakken. Tal van voorwerpen die in de collectie van het museum overtallig zijn zullen in de mooie Gaffel via tafelverkoop over de toonbank gaan. De meeste artikelen zijn geprijsd, maar misschien helpt een redelijk bod ook wel om de nieuwe eigenaar te worden.

Eynderhoof

Oude gereedschappen, bakkerijspullen, een beperkt aantal oude boeken, naslagwerken, schilderijen en oude snuisterijen of inboedel worden aangeboden en voor de liefhebber zitten er zeker hele mooie en unieke exemplaren tussen. Zo van het museum in de eigen woonkamer, hoe bijzonder is dat.

En na deze zondag zal het museum zeker niet in winterslaap gaan. Dan begint voor een groot deel van de vele vrijwilligers de renovatie en het onderhoud van gebouwen en werktuigen, zal er doorgebouwd worden aan het unieke project “Klussekerneel” en verdient een enkele deur of schutting zeker weer een verfje. Sommige ambachten gebruiken de komende maanden ook voor bijscholing of de overdracht van vakmanschap op nieuwkomers. Opmaken voor het nieuwe seizoen zodat we vanaf april 2024 weer duizenden bezoekers in ons mooie en unieke openluchtmuseum mogen verwelkomen

Eynderpieckfesteyn
16 en 17 december verkeert het museum in de wonderlijke sferen van Eynderpieck. Een voor het Zuiden bijzondere activiteit waarbij vele figuranten de bezoeker trakteren op een mooie aanloop richting Kerst. De voorbereidingen starten direct na de sluitingszondag. Dat is ook nodig om het museumterrein om te toveren. Reserveer deze dagen maar alvast op de kalender.

De ruim 400 vrijwilligers mogen terugblikken op weer een heel mooi seizoen. Duizenden bezoekers wisten het Limburgs Openluchtmuseum te vinden en daar zijn de Eynderhoveniers bijzonder mee in hun nopjes: daar doen ze het per slot van rekening ook voor.

Zondag zijn alle ambachten in bedrijf en het belooft weer een mooie dag te worden voor het hele gezin. En voor wie minder actief wil zijn of zichzelf tussendoor een momentje van rust gunt is er vlaai uit eigen bakhuis en iets lekkers te drinken op het terras of in de herberg. Voor de muziek zorgt Fer Hendrix op accordeon.

Meer informatie over het programma of de verdere mogelijkheden op Eynderhoof is te vinden op de website www.eynderhoof.nl

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is deze zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is € 8,00 voor volwassenen, € 4,00 voor kinderen van 3 t/m 12 jaar en kinderen tot en met 2 jaar en museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen. Bezoekadres: Milderspaât 1, 6034 PL Nederweert-Eind

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie