Skip to content

Wegwerken van slapende vergunningen in Nederweert

Redactie
27 oktober 2023 | 11:00

Advertentie

Vergunning bouwtekening

Concept intrekkingsbeleid WABO ter inzage

De gemeente Nederweert heeft beleidsregels opgesteld voor het intrekken van ongebruikte omgevingsvergunningen. Het nieuwe beleid is bedoeld om vergunningen voor bouw- en milieuactiviteiten aan te pakken. Het doel is een uniforme aanpak te bieden ter voorkoming van juridische en planologische problemen. Het concept-intrekkingsbeleid ligt per 27 oktober 2023 gedurende vijf weken ter inzage.

Slapende vergunningen

Jaarlijks worden talloze omgevingsvergunningen verleend, maar sommige blijven ongebruikt. Vergunde activiteiten worden niet altijd tijdig uitgevoerd, wat leidt tot zogenaamde ‘slapende’ vergunningen. Deze situatie verschilt van wat oorspronkelijk is vergund of vastgelegd in het bestemmingsplan.

Beleid voor beëindigen vergunningen
Dit beleid richt zich op het beëindigen van vergunningen die niet zijn vervallen, maar wel ongebruikt zijn. Het gaat dan om situaties waarin niet is gebouwd en/of de vergunde milieuontwikkeling niet heeft plaatsgevonden.

Nieuwe projecten en ontwikkelingen
Dit nieuwe beleid pakt onder meer de ‘slapende’ vergunningen aan, waarbij niet-uitgevoerde activiteiten worden beoordeeld en mogelijk ingetrokken. Dit opent deuren voor nieuwe projecten en ontwikkelingen, wat gunstig is voor de lokale economie en de leefbaarheid in onze gemeente.

Ter inzage
Het concept-intrekkingsbeleid ligt gedurende vijf weken, van 27 oktober t/m 1 december 2023, ter inzage in het gemeentehuis en kun je ook hier inzien. Dit biedt inwoners en belanghebbenden de kans om deel te nemen aan de consultatie en hun mening te delen. Jouw opmerkingen en suggesties worden overwogen bij de definitieve vaststelling van het beleid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Daphne Kempkens via info@nederweert.nl of 0495 677 111.

Advertentie

1 Reactie

  1. Beter…slapende Nederweerter ambtenaren .


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie