Skip to content

Samen in stijl de schouders eronder voor het Eynder Pieck Festeyn

Redactie
16 november 2023 | 14:00

Advertentie

Na een meer dan succesvolle editie van afgelopen jaar is de lat voor de organisatie van het Eynder Pieck Festeyn weer hoog gelegd. Niet alleen om de bezoekers weer te trakteren op een tweetal sfeervolle en gezellige dagen, maar ook om alle vrijwilligers die erbij betrokken zijn goed voor te bereiden op hun rol voor, tijdens en na het festijn. Als je al in kerstsfeer wil komen is dit je kans!

Eynder Pieck Festeyn

Naast amusement voor het grote publiek is het Eynder Pieck Festeyn voor een kerkdorp als Eind wel het juiste medicijn om te verbinden. Meer dan 250 vrijwilligers en figuranten zijn in de weer om zich op deze twee dagen voor te bereiden. Niet alleen de ambachtslieden van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof en de dorpsraad Eind staan klaar, ook de leden van RKVV Eindse Boys, de Seniorenvereniging Eind, Zij-Actief St. Catharina, Harmonie Pro Musica, Buurtschap St. Gerardus en Carnavalsvereniging KV De Piepkukes hebben inzet voor deze dagen toegezegd. Een evenement dat niet alleen voor, maar vooral ook door de mensen een eigen karakter krijgt. Dat maakt Eynder Pieck dan ook zeker zo bijzonder.

In het voorjaar 2023 is al gestart met de eerste voorbereidingen en het vormgeven van het programma. Na volgende versnelling na de zomervakantie starten de komende weken de concrete voorbereidingen voor de opbouw, de werving van de figuranten en de briefing daarvan. In november en december zijn de maandag, vrijdag en zaterdagen de werkdagen om het museum in kerstsfeer te brengen, verkoop stands te bouwen, sfeerverlichting aan te brengen en zorgen voor infrastructuur en veiligheid.

Een paar honderd vrijwilligers zijn bij dit evenement betrokken. Een enorm aantal, maar alle handjes worden meer dan gewaardeerd. Dat vraagt een strakke begeleiding en aansturing van de werkgroep. In het openluchtmuseum Eynderhoof, de gastheer van de dagen, is de gezellige sfeer al tastbaar. Opbouwen is niet alleen vermoeiend of intensief maar ook leuk door het onderhouden van de bestaande contacten maar ook om nieuwe sociale contacten te leggen. Dat leidt automatisch tot een unieke saamhorigheid, samen de schouders eronder zetten, een gezellige pauze tussendoor in de herberg van het museum, een drankje na gedane arbeid en uiteindelijk een voldaan gevoel na alle positieve reacties van de bezoekers. Veel vrijwilligers van voorgaande jaren kijken uit naar de volgende editie en dat zegt genoeg. De organisatie maakt daarbij niet alleen gebruik van vrijwilligers uit Nederweert Eind, maak ook verder uit de regio.

Eind november zijn de pasdagen voor alle figuranten. Bijzonder om te beleven hoe met het aantrekken van de unieke kleding iedereen vanzelf in zijn of haar eigen rol voor die dagen raakt. Het is dan vooral wachten op de 16e en 17e december om die rol dan ook in de mooie en sfeervolle omgeving van het museum te mogen gieten.

Het aftellen is begonnen, de voorbereidingen zijn in volle gang en het Eynder Pieck Festeyn nadert. Kwestie van 16 en 17 december op de kalender te zetten. Meer informatie volgt of is te vinden op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie