Skip to content

Op zoek naar wintergasten in De Groote Peel

Redactie
29 november 2023 | 15:00

Advertentie

Nationaal Park De Groote Peel is een overwinterplek voor veel vogels. Tijdens de Vogelexcursie op zondag 10 december kan je – samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer – ontdekken welke soorten dat zijn. De excursie start om 9.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Wintergasten in De Groote Peel

De Groote Peel is een belangrijk gebied voor vogels. In de winter verblijven er duizenden ganzen in de Peelstreek. Vanuit de noordelijke broedgebieden zoeken deze vogels tijdelijk het warmere zuiden op. De Peelstreek is daarbij een geliefde pleisterplaats. De akkers en weilanden rondom het Nationaal Park bieden een rijkdom aan voedsel en ‘s nachts genieten de vogels van de rust op en rondom de waterplassen in het gebied. Behalve ganzen en eenden soorten zijn in deze tijd van het jaar onder andere de klapekster, de grote zilverreiger en de blauwe kiekendief waarneembaar. De meeste ganzen overnachten op ‘t Elfde, de grote waterplas midden in de Peel. Vroeg in de ochtend vertrekken ze in groepen en in verschillende richtingen, om vervolgens neer te strijken op de landbouwgronden rondom het gebied. De excursie wordt begeleid door Peelgidsen van Staatsbosbeheer die vertellen over het gebied en over de vogels die er voorkomen.

Deelname
Deelname kost € 7,- per persoon. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl Let op: De route gaat deels over onverharde peelbanen die in deze tijd van het jaar modderig kunnen zijn. Zorg dus voor stevige, waterdichte schoenen. Een verrekijker is natuurlijk ook aan te raden!

Nog meer vogels in het buitencentrum
Wie geïnteresseerd is in vogels kan niet alleen buiten, maar ook binnen in het buitencentrum zijn hart ophalen. In de winkel van De Pelen zijn boeken over vogels, verrekijkers, nestkasten en voederspulletjes verkrijgbaar. Bij de inpandige horeca kan je terecht voor een hapje en een drankje. Het buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie