Skip to content

Koolmonoxide melder gaat af bij woning Laurierstraat Nederweert

Redactie
21 december 2023 | 20:28

Advertentie

Donderdagavond werd bewoners opgeschrikt door een koolmonoxide-alarm in een woning aan de Laurierstraat. Een alerte voorbijganger hoorde het alarm afgaan terwijl de bewoners van het huis afwezig waren.

Koolmonoxide melder

De vader van de dochter die in het betreffende huis woont, werd gewaarschuwd en nam onmiddellijk actie. Bij aankomst opende hij alle deuren en ramen om te ventileren, maar slaagde er niet in het alarm uit te schakelen. Hierop besloot hij geen risico te nemen en schakelde de brandweer in.

Metingen
De brandweer, snel ter plaatse, voerde grondige metingen uit in de woning maar kon geen sporen van koolmonoxide detecteren. Ze besloten de bewoners een ‘CO-melder pakket‘ te verstrekken. Dit pakket bevat een tijdelijke CO-melder, die de bewoners kunnen gebruiken tot ze een permanente vervanging hebben aangeschaft. Dit initiatief biedt de bewoners niet alleen een veiligheidsnet, maar ook gemoedsrust.

Een belangrijke boodschap van de brandweer in deze situatie is het belang van het hebben van een werkende koolmonoxidemelder in huis. “We kunnen mensen niet vaak genoeg waarschuwen. Hang een CO-melder op,” benadrukt de brandweer.

Koolmonoxide
Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet, maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Elk jaar overlijden in Nederland gemiddeld 5 tot 10 mensen door koolmonoxidevergiftiging en honderden mensen belanden in het ziekenhuis.

Naar schatting van de Onderzoeksraad is het werkelijke aantal slachtoffers 3 tot 5 keer groter. Dit komt doordat koolmonoxidevergiftiging vaak niet erkend en/of herkend wordt. De eerste klachten: hoofdpijn, duizelig, misselijk en braken, zijn vergelijkbaar met griep. Een koolmonoxidemelder kan je op tijd waarschuwen en daarmee je leven redden!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie