Skip to content

Boete en rijontzegging voor automobilist na aanrijding motoragent in Nederweert

Redactie
24 december 2023 | 9:41

Advertentie

Een 53-jarige Braziliaanse automobilist, die eind oktober een motoragent aanreed, is veroordeeld tot een boete van 1000 euro en een rijontzegging van drie maanden. Dit incident vond plaats in Nederweert en is nu afgesloten met een rechterlijke beslissing.

Boete en rijontzegging

De situatie escaleerde toen de Braziliaan door een rood stoplicht reed op de kruising Lindenstraat – Staterweg – Randweg Zuid in Nederweert, wat leidde tot een ernstige botsing met de agent. Ooggetuigen meldden dat de bestuurder niet zichtbaar remde voordat hij de agent raakte, die op dat moment de kruising met de Randweg Zuid opreed. Het ongeluk veroorzaakte aanzienlijke schade aan beide voertuigen en leidde tot een verkeerschaos tijdens de ochtendspits. Eerder had de Braziliaan bij de politie verklaard dat op zijn rijbaan het stoplicht niet op rood stond, maar op groen. Hij ontbrak bij de zitting en bij de uitspraak.

De officier van justitie had een zwaardere straf geëist: een boete van 3.000 euro en zes maanden rijontzegging. Echter, de rechter besloot anders. Na beoordeling van het politieonderzoek, waaruit bleek dat het verkeerslicht al 22 seconden op rood stond en de automobilist met een snelheid van 80 kilometer per uur de agent raakte, werd geconcludeerd dat er sprake was van een aanmerkelijke mate van schuld, maar niet van ernstige schuld.

De motoragent, die na het ongeval diverse kneuzingen opliep en enige tijd niet kon werken, is inmiddels weer actief.

Bron: uitspraak rechtbank

Lees ook

Advertentie

1 Reactie

  1. Ik neem mijn eerdere bericht met mijn twijfels terug.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie