Skip to content

De gemeente Nederweert gaat weer Kerstbomen ophalen

Redactie
2 januari 2024 | 12:37

Advertentie

Van maandag 8 t/m vrijdag 12 januari haalt de gemeente Nederweert weer jouw kerstboom op. Binnen de bebouwde kom gebeurt dat huis aan huis vanaf 08.00 uur. Inwoners die buiten de bebouwde kom wonen, kunnen hun kerstboom naar de gemeentegarage brengen.

Kerstboom

Route
Op de dag dat ze jouw duobak leegmaken, halen ze ook de kerstboom op. Er komen twee verschillende wagens. Het kan dus zijn dat de kerstboom niet tegelijk met jouw duobak wordt opgehaald. De kerstboom moet uiterlijk om 08.00 uur aan de straat liggen. De duobak moet, zoals altijd, om 07.00 uur klaarstaan. Je kunt jouw kerstboom ook naar de milieustraat aan de Graafschap Hornelaan in Weert brengen.

Geen kluit
De gemeente Nederweert verzoekt jou dringend om géén kerstbomen aan te bieden waarbij aan de kluit nog zand, een jute zakje, (plastic) pot of spijkers zitten. Deze worden niet meegenomen. De stam mag niet dikker zijn dan 10 cm. De ophaalronde is alléén bedoeld voor kerstbomen en niet voor overig snoeiafval. Dit afval wordt dan ook geweigerd.

Geen verzamelplaatsen
Zij vragen de kerstboom voor de eigen deur aan te bieden en niet op één plaats in de straat te verzamelen.

Buitengebied
Inwoners van het buitengebied kunnen hun kerstboom in de ophaalweek naar de gemeentegarage brengen. Buiten de bebouwde kom worden dus geen kerstbomen opgehaald. De gemeentegarage ligt aan de Gutjesweg 2. Je kunt er terecht op dinsdag en donderdag van 08.00 tot 12.30 uur. Meer weten? Bel dan met de gemeente, tel. (0495) 677 111.

Advertentie

2 Reacties

  1. Volgens mij is dat klassejustitie, wij moeten dus onze hele auto vol met dennennaalden naar de gemeentegarage brengen, wij betalen toch ook gemeentelijke belastingen?
    Ik stook hem wel op dat is goed voor het milieu en ruikt ook nog lekker…bah we trekken altijd aan het kortste eindje ….’t is gewoon NIET eerlijk…

  2. Koop er een met kluit , kan je mooi herplanten.
    Geen ergernis meteen in het nieuwe jaar.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie