Skip to content

Weerstand tegen komst 24 appartementen Nederweert

Redactie
9 januari 2024 | 9:28

Advertentie

Carisplan NederweertOndanks de protesten van vier buren van de toekomstige wooncomplexen aan de Harrie Carrisstraat in Nederweert, is de aanbesteding van de 24 woning gestart. Zo weet De Limburger.

Carisplan

Al 3,5 jaar worden de 24 appartementen op de hoek Harrie Carisstraat / Mgr. Kreijelmansstraat tegengehouden, omdat de gemeente, woningvereniging Woonik en de buren niet tot overeenstemming kunnen komen. De Raad van State heeft de bezwaren van de vier buren tegen de bestemmingsplanwijziging in oktober 2022 van tafel geveegd, maar nu richten de protesten zich op de verleende omgevingsvergunning.

Carisplan Nederweert
Het plan bestaat uit twee gebouwen met elk 12 appartementen. Het project staat in Nederweert ook bekend als Carisplan. Bij de woningvereniging zien ze al langer een toenemende vraag van één- en tweepersoonshuishoudens met een beperkt inkomen.

Ondanks vele aanpassingen blijven de buren kritisch op het plan, zo weet De Limburger. Er komen te weinig parkeerplaatsen voor alle mensen die er straks gaan wonen; een argument dat ze bij de Raad van State ook hadden aangedragen, maar waar tot hun ergernis niet naar is geluisterd. Ook wordt het woongenot aangetast, is er op „geen enkele wijze” rekening gehouden met overlast, zoals van afvalcontainers en ligt het looppad van de parkeerplaats naar het appartementencomplex straks pal naast één van de percelen van de protesterende buren.

Bron: De Limburger

Advertentie

14 Reacties

  1. Dit is toch niet te geloven dat een paar inwoners een plan zolang kunnen frustreren .

  2. Het hele plan is zo tegenstrijdig als maar zijn kan. Enerzijds moeten we bouwen, meer bouwen en nog veel meer bouwen en anderzijds willen we meer groen in de wijken. Wat is het belangrijkste wanneer je naar het leefklimaat gaat kijken? Gezien de tegenstrijdige doelen weet ik het eigenlijk niet zo goed, maar wat ik wel weet is dat een stukje Nederweert wat toch al behoorlijk versteend en geasfalteerd is nog meer versteend gaat worden ten koste van het weinig groen dat er daar is. Dan zeg ik kijkend door een groene bril “niet zo slim”!

  3. @Marc, volgens mij moeten we gewoon bouwen maar zit een aantal buren niet te wachten op appartementen langs hun huis, waar nu een stukje groen ligt en ze dat eigenlijk wel prima vinden, en doen ze er alles aan om het tegen te houden. Egoïstisch denken van de buren waardoor er minstens 24 personen/huishoudens nog langer op de wachtlijsten staan. Ik kan me geen enkele andere reden bedenken waarom ze hier tegen zouden zijn, behalve dat ze het er gewoon niet willen hebben opmat ze bang zijn dat hun huis minder waard wordt.
    Je reinste verspilling van gemeenschapsgeld voor deze procedure als je kijkt hoe lang dit al duurt en hoeveel ambtenaren er op verschillende lagen mee bezig zijn geweest.

  4. Schandalig dat een kansrijk bouwproject zoals dit getraineerd wordt door een stel zure buurtbewoners! We komen in onze prachtige gemeente (te)veel woornuimte in het lage en midden segment tekort. Woonruimte die hard nodig is om bijv. jonge starters of statushouders menswaardig te kunnen huisvesten. Laten we dit project zo snel mogelijk bouwen!

  5. Alle begrip voor degene die hard zoekende zn na een woning in dat segment is al jaren bekend dat er een groot woningtekort is en dat de situatie er in de toekomst niet beter op zou worden gezien er steeds meer vraag is dan aanbod. Om hier de omwonenden die er op tegen zn voor egoïstisch en zuur uit te maken is ook nogal kort door de bocht ik begrijp de omwonenden goed dat ze totaal niet zitten te wachten op een appartementencomplex waar continue doorloop is van verschillende bewoners en statushouders, even los van wat het met de prijs van je woning doet lijkt me het wooncomfort wel zo belangrijk! Er zn tal van geschikte plekken voor de bouw van geschikte woningen en appartementen in de gemeente Nederweert waar deze huisvesting beter op zn plek zn als het huidige plan wat er nu ligt.
    En even dat barmhartige statushouders huisvesten op de lange baan schuiven en de eigen bevolking op plek 1 zetten zou al een groot verschil maken en denk dat de grote meerderheid dezelfde mening daarover heeft! We zn moeder Theresa niet die iedereen een helpende hand kan bieden.

  6. Volgens mij zoekt de gemeente Nederweert ook nog een Locatie waar een stuk of 5 woonwagens kunnen staan.
    Wellicht is dat een optie?
    Dan zijn het maar 5 gezinnen, en kan wellicht ook een deel van het Gras / groen blijven!!

    Op die manier is iedereen tevreden:
    * Creëren woongelegenheid / eenheden!!
    * behoud van Groen!!
    * geen enorme toename bewoners!!

  7. Afgezien van het feit dat de aanblik van de hele straat verstoord wordt door 2 wangedrochtelijke gebouwen, heb ik geen probleem met de bouw van die legbatterijen-voor-mensen, want dat zijn het en meer niet ondanks al die “zweverige” praat over woningen voor starters en statushouders, wat door geen mens geloofd wordt, zelfs niet door de Woningbouw Vereniging Nederweert.

  8. Dat er gedrochten worden getekend en ook nog eens worden gebouwd ligt m.i. aan de kwaliteit van de architecten…een mooi ontwerp is meestal voor iedereen acceptabel maar zoals altijd gaat de kost voor de baat…dus terug naar de tekentafel en ontwerp iets wat ook voor de omgeving verantwoord is…zie Domus Bonnaventura ..mooi gebouw past uitstekend in de omgeving…

  9. De plannen voor deze appartementen liggen er al bijna 20 jaar. Het was de bedoeling om meteen na voltooiing van domus bona Ventura te beginnen aan de bouw van de appartementen aan de Harrie Carisstraat/mgr kreijelmansstraat.
    We moeten dus niet net doen alsof dit uit de lucht komt vallen. De meeste bezwaarmakers woonden hier 20 jaar geleden nog niet en hadden beter hun huiswerk moeten doen toen ze hun huidige woning kochten.

    De woonwagen standplaatsen waren 15 jaar geleden al gepland op hoebenakker. Het grasveld naast de rotonde bij het kanaal, waar nu schapen lopen, zou een woonwagenkampje worden. Hier komt dus ook niks van terecht…

  10. De informatie over het Carisplan en de weerstand er tegen heeft mij, voor een juist beeld en meer informatie, naar de website van Woonik.nl gebracht. Onder “Projecten” staat een afbeelding van de te bouwen appartementen. Ik kan mij de weerstand van de buren nu zeer zeker voorstellen. Naast de andere argumenten zie ik een ontwerp zonder enige creativiteit. Twee sfeerloze grote vrijwel dichte blokken van rode baksteen. Totaal niet passend in de wijk. Een wijk die eind jaren negentig is gebouwd onder voorschriften van het alom bekende “Beeldkwaliteitsplan”. Een plan waar de Gemeente Nederweert nauwlettend op toezag en indien nodig corrigerend optrad. Heeft wel geleid tot meer eenheid, veelal lichte stenen, daardoor is een fraaie woonwijk ontstaan.
    Praktisch is er ook het nodige op aan te merken. Zeker als het om het parkeren gaat. De ruimte om te parkeren is al zeer beperkt vooral ook omdat de bakker, zeker op de bekende brooddagen, veel klanten met een auto trekt. Parkeren wordt dan ook wel gedaan op het grasveld van de te bouwen appartementen. Daar komen mag ik aannemen straks nog dagelijks minimaal 24 auto’s bij! Zie hiervoor hier geen plan voor.
    Groen en (speel) ruimte is het motto ook van de Gemeente Nederweert. Op een van de grasvelden is een kinderspeelplaats waar vrijwel dagelijks vele kinderen spelen. Dat gaat dus verdwijnen.
    Ik vraag mij werkelijk af wat de steekhoudende reden is om op deze plek een dergelijk voor (parkeer) overlast zorgende en lelijke gebouwen neer te zetten. Krijg de indruk dat hier een investeerder zoveel mogelijk rendement uit een beperkte ruimte wil halen. Bouwen is noodzakelijk maar bouw dan in de stijl van de omgeving of pas het in bij de nieuw te bouwen in ontwikkeling zijnde woonwijken.
    Jammer is het dat nu pas het in de publiciteit is gekomen en het in de omgeving is gaan leven. Adviseer een petitie op te starten om zoveel mogelijk handtekeningen tegen het huidige plan te verzamelen. Onze huidige burgemeester staat tussen de burgers en heeft een luisterend oor dus daar kan vertrouwen op een andere afloop uit geput worden.

  11. Tijdens de laatste raadsvergadering kwam een raadslid met de opmerking dat het ondertekenen van het Schone Lucht Akkoord was gebeurd onder een vlaag van verstandsverbijstering.
    Volgens mij gebeuren dit soort zaken meer bij de gemeente Nederweert.

  12. Gewoon beginnen met bouwen. De buurt moet niet zeuren.
    Wij hebben hier windmolens achter het huis, niemand vroeg ons wat . De gemeente deed niks.
    Liever hadden we een appartement complex gehad hier ipv die ziek makende dingen.
    Dus bouwen , gun de mens een woning.

  13. Doen helemaal mee eens gun andere mens ook een woning, en die mensen die naar de bakker moeten kunnen ook best met de fiets komen voor die twee mikken


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie