Skip to content

10 vragen aan: Harm Scheijven #24

Redactie
24 januari 2024 | 16:00

Advertentie

De rubriek; ’10 vragen aan:’ is terug van weggeweest. De komende tijd stellen we 10 vragen aan een inwoner uit de gemeente Nederweert.

Vandaag: Harm Scheijven

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Harm Scheijven, 58 jaar, geboren en getogen in Nederweert, en voor de senioren onder ons: ik ben er een van Piet van Appele Sjef ( van de aannemer). In 1985 ben ik begonnen bij de toenmalige Rabobank Nederweert aan de Geenestraat. Ik kwam net van school en kreeg een contract van een halfjaar. Daarna kreeg ik een vast contract en ik werk er nog steeds…. Vandaag de dag ben ik vooral op het kantoor in Weert werkzaam als Medewerker Dagelijkse Bankzaken. Ook kom ik op afspraak bij de mensen thuis. Verder ben ik ook al heel wat jaren bestuurslid van de Stichting Nederweert Collecteert. Wij zorgen ervoor dat er 1x per jaar een collecte plaatsvindt voor 16 goede doelen.

Waar ben je het meeste dankbaar voor?
Ik ben dankbaar voor heel veel zaken in het leven. Maar het meest dankbaar ben ik toch wel voor de levenswijsheden die ik van thuis heb meegekregen. En een collega zei vroeger altijd: “Je krijgt wat je geeft” en dat heb ik altijd onthouden.

Als je 1 ding in je verleden kon veranderen, wat zou dat zijn?
Lach, als ik 1 ding zou kunnen veranderen, zou ik willen dat ik niet met twee linkerhanden geboren was. Ik zie wel eens op tv die programma’s van mensen die alles zelf kunnen maken en huizen verbouwen. Daar ben ik wel jaloers op. Ik kan een stekker aan een lamp vervangen maar dan houdt het wel op.

Wat is je favoriete bezigheid?
Ik kook graag, het leuke is dat ik daar vroeger niets mee deed. Ik heb tot mijn 45e levensjaar bij mijn ouders gegeten. Die vonden dat leuk en ik kwam elke dag even over de vloer.

Wat is je favoriete dag van de week?
Toch wel de vrijdag. Gewoon lekker aan het werk zijn met de wetenschap dat het hele weekend nog voor de deur staat…

Wat is het stomste dat je ooit hebt gedaan?
Oh jee waar zal ik beginnen haha. Heel in het begin, toen ik net op mezelf woonde aan de Tichelveld had ik een parkiet. Ik moest daar natuurlijk regelmatig de kooi van schoonmaken. En dan mocht die altijd in de garage wat rondfladderen. Op een bepaalde dag was het wel wat stil. Toen ik ging kijken was het arme beestje helaas om het leven gekomen doordat ik vergeten was dat er nog een plakkerige vliegenstrip hing. Helaas had ik daar niet meer aan gedacht. Een toenmalige collega heeft daar nog een mooi verhaal over geschreven en dat in het carnavalsgezetje geplaatst. Dat gezetje heb ik altijd bewaard.

Wat zou je als eerste doen wanneer je de loterij zou winnen?
Oh dat zou mooi zijn. Ik denk toch wel eerder stoppen met werken. En dan zou ik graag vrijwilligerswerk gaan doen om zo iets voor de medemens te kunnen betekenen.

Wat is het moeilijkste dat je ooit hebt moeten doen?
Ik heb in mijn leven veel moeilijke dingen moeten doen. Het moeilijkste vond ik toch wel dat ik in 1999 mijn ouders moest vertellen dat mijn broer ongeneeslijk ziek was en niet meer beter zou worden. Dat moment zal ik nooit vergeten. Ruim een jaar later is hij toen aan kanker overleden. Dat was toch wel het heftigste om mee te maken, zien dat je ouders zoveel verdriet hebben.

Voor wie heb je vandaag de dag het meeste respect?
Daar kan ik heel kort over zijn. De mensen in de zorg. Petje af voor deze groep mensen. Dat is toch wel een roeping vind ik.

Waar heb je een hekel aan?
Aan mensen die op social media met naamloze profielen maar van alles menen te roepen op een nare manier en daarbij scheldwoorden gebruiken. Iedereen mag een mening hebben , dat is het mooie van Nederland. Maar je kunt het ook gewoon netjes omschrijven.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl.

 

[latest-selected-content ver=”2″ limit=”192″ display=”title,date” titletag=”h3″ url=”yes_blank” date_limit=”1″ date_start=”0″ image=”home-middle” elements=”26″ color_title=”#ffffff” css=”three-columns as-overlay hover-zoom content-center dark” type=”post” status=”publish” tag=”10 vragen aan” orderby=”dateD”]

Advertentie

1 Reactie

  1. Mooi geschreven. Uit je antwoorden klinkt veel respect voor je ouders.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie