Skip to content

In de sportlight: Floor Sonnemans #1

Redactie
27 januari 2024 | 18:00

Advertentie

Welkom bij onze nieuwe rubriek: ‘In de sportlight’! In deze rubriek gaan we in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken we het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Floor Sonnemans.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen?
Floor Sonnemans, 32 jaar en woon in Nederweert

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik heb het turnen weer opgepakt sinds november 2023. Het is wat mij betreft de mooiste sport die er is. Ik vind het de mooiste sport door de combinatie van elegantie, kracht, lenigheid, precisie en uitstraling die erbij horen.

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Vanaf mijn vierde of vijfde jaar ben ik via het kleutergymen doorgestroomd in en de wedstrijdgroep van toen nog Wilskracht in Nederweert.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
In de tijd dat ik nog aan wedstrijdturnen deed en veel trainde was er nog minder oog voor blessures door harde ondergronden. Je rent en valt veel op blote voeten. Vroeger was dat nog gewoon op een harde vloer in een sporthal en turnde je het toestel vloer op een vrij harde mat. Je hebt dus nauwelijks schokdemping. Dat heeft bij mij (en heel veel van mijn generatiegenoten) voor chronische blessures gezorgd. Denk aan versleten knieën en enkels en heel veel krakende ledematen.

Maar de liefde voor het turnen is altijd sterk gebleven ondanks blessureleed, dus ik heb het nooit helemaal los kunnen laten. Ik volg wedstrijden nog altijd op televisie en als grote toernooien in de buurt zijn dan ga ik er naartoe, zoals onlangs het WK in Antwerpen. De mooie kant van het turnen is dat je van jongs af aan leert door te zetten. Wil je iets bereiken in het turnen dan moet je daar een ijzeren discipline voor hebben en er heel veel uren in steken.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in jouw sport te steken?
Inmiddels train ik weer 1 avond in de week met een groepje dames op recreatief niveau, dus zo veel tijd steek ik er nu niet meer in. Als kind trainde ik zeker 3 dagen per week en vaak ook weekenden in zalen buiten Nederweert. Wedstrijden waren vaak ver weg en duurde hele dagen, dus mijn ouders hebben stad en land met me afgereden om mij vervolgens maar een paar minuten in actie te zien. Mocht ik ooit weer meer tijd hebben, dan zou ik graag mijn papieren willen halen om zelf groepen te mogen trainen want de liefde voor de sport is groot.

Zijn er nog doelen die je graag zou willen behalen en welke?
Ik steek nu meer tijd in de techniek waardoor gek genoeg bepaalde oefeningen of elementen me nu beter afgaan dan vroeger. Daar wil ik in blijven investeren. Verder zou ik ooit nog wel mijn diploma’s willen halen om zelf op (hoog) niveau training te mogen geven, maar dat zit er voorlopig niet in.

Wat haal je uit jouw sport?
Ik train nu met een groep dames die vroeger allemaal wedstrijden hebben geturnd. Daar ken ik hen ook van. Gewoon kijken wat je nog kunt en hoe ver je daarin kan gaan is erg leuk. We hebben er een hoop plezier in samen.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Op dinsdagavond train ik anderhalf uur in Weert.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Nee, die tijd heb ik gehad. Ik pas nog in mijn pekske en daar ben ik al heel tevreden mee.

Heb je een gouden sporttip?
Doe iets waar je echt plezier uithaalt want anders hou je geen enkele sport vol.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Buurtnetwerk Hoplr nu ook in Nederweert beschikbaar
Kom in contact met je buurt
29 september 2024 | 15:00
Screenshot
Jammer, jammer!
29 september 2024 | 13:00
Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45

Advertentie