Skip to content

Sam Schröder streeft af op derde titel op de Australian Open

Redactie
24 januari 2024 | 17:00

Advertentie

De Nederlandse rolstoeltennisser Sam Schröder laat wederom zijn klasse zien op de Australian Open met indrukwekkende overwinningen in zowel het enkelspel als het dubbelspel.

Sam Schröder

In de eerste ronde van het enkelspel stond Sam tegenover de Braziliaanse tegenstander Silva. Met overtuigende sets van 6-1 en 6-0 liet Schröder zien in topvorm te verkeren. Zijn indrukwekkende prestaties zetten zich voort in de tweede ronde, waar hij de Engelsman Andy Lapthorne met dezelfde cijfers versloeg. Schröder toonde in deze partij een ongekende kracht en vastberadenheid. Tenniscoach Joop Broens: “Sam gaf tegen Lapthorne veel druk, speelde gevarieerd en hield de gehele wedstrijd goed focus.

Het dubbelspel was eveneens een winstpartij voor Schröder, die samen met Niels Vink het Chileense duo Cayulef en Perez met 6-1, 6-2 versloeg. De Nederlandse tandem liet zien uitstekend waarom zij de beste van de wereld zijn. Met een oog op de halve finale in het enkelspel, staat Schröder voor een uitdagende ontmoeting tegen Donald Ramphadi. De jonge Zuid-Afrikaan heeft de afgelopen periode goed gepresteerd op verschillende toernooien.

Ook in het dubbelspel heeft Schröder een spannende halve finale voor de boeg, waar hij en Niels Vink het zullen opnemen tegen het team van Ramphadi en de uit Israël afkomstige Guy Gasson. De strijd om een plek in de dubbelspelfinale belooft een boeiende confrontatie te worden. Eerder in 2023 wist het Nederlandse duo nog te verliezen.

Sam Schröder heeft de vorige twee edities op zijn naam weten te schrijven. Bij winst op 25 januari mag Schröder later deze week zijn titels gaan verdedigen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie