Skip to content

Burgemeester Op de Laak en wethouder Dieteren trappen de Nationale Voorleesdagen af

Redactie
26 januari 2024 | 16:00

Advertentie

De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Om het belang van voorlezen te onderstrepen trapten Burgemeester Birgit Op de Laak en wethouder Carla Dieteren de campagne lokaal af. De burgemeester bracht een bezoek aan Bibliocenter Nederweert en de wethouder was aanwezig op Basisschool de Zonnehof in Leveroy.

Nationale Voorleesdagen

Bibliocenter
Na het welkomstwoord van Eefje Vangangelt, specialist leesvaardigheden bij Bibliocenter, las Burgemeester Birgit Op de Laak voor uit het prentenboek van het jaar 2024. Dit jaar is dat ‘Help! Een verrassing!‘. De aanwezige kinderen en (groot)ouders hingen geboeid aan haar lippen. Na afloop van dit fantasierijk verhaal werden de kinderen getrakteerd op een klein verteltheater vol leuke verrassingen. Burgemeester Birgit Op de Laak blikt tevreden terug: “Het enthousiasme van de kinderen laat zien dat voorlezen leuk is. Niet alleen leuk maar ook essentieel voor de taalontwikkeling van kinderen.”

Basisschool de Zonnehof
Wethouder Carla Dieteren werd warm ontvangen door de juffen en peuters van basisschool de Zonnehof in Leveroy. De klas vormde een kring en luisterde met open mond naar de avonturen van August en Suus, de personages uit het prentenboek. De kinderen genoten met volle teugen van de mooie plaatjes en het bijzondere verhaal. Na afloop kwam de peutergroep zelf nog met verrassende en fantasierijke verhalen voor de dag. Wethouder Carla Dieteren is blij met de campagne: “Kinderen vinden het leuk om voorgelezen te worden en het is belangrijk om te doen. Het versterkt de onderlinge band en het draagt bij aan taalvaardigheden zoals luisteren en spreken.”

Thema 2024: voorlezen gaat voor!
Voorlezen heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Ook wordt de fantasie van kinderen geprikkeld. De campagne helpt ouders en verzorgers voorleesmomenten te creëren in het hectische leven, want: voorlezen gaat voor! De Nationale Voorleesdagen duren nog t/m zaterdag 3 februari.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie