Skip to content

In de sportlight: Bart Kierkels #3

Redactie
10 februari 2024 | 18:00

Advertentie

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Bart Kierkels.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen?
Mijn naam is Bart Kierkels. Ik ben 53 jaar oud en getrouwd met mijn vrouw Sandra. Samen hebben wij twee kinderen, Robin en Daan. Samen met mijn gezin woon ik in Nederweert.

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik beoefen de sport Dynamic Tennis bij DT1999 in Nederweert. Dit doe ik op de dinsdag en donderdagavond. Dit doe ik om sociale contacten te onderhouden en in beweging te blijven. Dynamic Tennis is een relatief nieuwe racketsport voor jong en oud, voor dames en heren. Dynamic Tennis combineert de voordelen van tafeltennis, lawntennis en badminton tot een dynamische sport. Je speelt met superlicht materiaal op een badmintonveld met het net op tennishoogte. DynamicTennis kan je zowel enkel als dubbel spelen.

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Ik ben begonnen met deze sport door mijn vader. De club DT1999 is voor jong en oud en zo ben ik een keer met hem meegegaan. Sindsdien ben ik dit altijd blijven doen. Ik doe dit inmiddels 14 jaar, dus de tijd vliegt!

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
Het leuke aan de sport is natuurlijk de derde helft op donderdagavond. Maar dat niet alleen. De groep is erg divers wat zorgt voor een hoop gezelligheid. Het dient als ontspanning en je bent gewoon lekker bezig. Een minder leuke kant zou ik zo niet kunnen noemen, ik ga iedere keer met veel plezier.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in jouw sport te steken?
Zolang mogelijk fit blijven en sociale contacten onderhouden.

Zijn er nog doelen die je graag zou willen behalen en welke?
Ik heb de doelen die ik wil bereiken behaald. Een aantal jaar geleden heb ik aan diverse toernooien deelgenomen en ben ik regelmatig met teamgenoten in de prijzen gevallen. Tegenwoordig neem ik alleen nog deel aan gezelligheidstoernooien.

Wat haal je uit jouw sport?
Ik haal veel voldoening uit mijn sport, omdat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen en daar zijn plezier uit kan halen. Ook zijn er vriendschappen ontstaan wat heel belangrijk is. Als het je leuk lijkt om Dynamic tennis te spelen bij DT1999, kom dan kennis maken of kijk op onze website voor meer informatie.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Mijn trainingsweek ziet er als volgt uit: Op dinsdagavond trainen wij van 19.30 tot 20.30 uur en op donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. De trainingen vinden plaats in sporthal de Bengele in Nederweert

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Ik heb zeker een voedingsschema, dat zie je wel aan mijn afgetrainde lichaam. Ik volg strikt mijn voedingsschema (haha).

Heb je een gouden sporttip?
Blijf lekker in beweging, dat is gezond voor lichaam en geest.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05

Advertentie