Skip to content

TERUGKIJKEN | raadsvergadering gemeente Nederweert

Redactie
6 februari 2024 | 18:45

Advertentie

Op dinsdag 6 februari om 19.00 uur vergadert de gemeenteraad van Nederweert.

Agenda

Op de agenda(externe link) staan o.a.:

  • het bestemmingsplan Bedrijventerrein Aan Veertien 2023
  • het bestemmingsplan De Riet 4 Nederweert-Eind

Verder willen politieke partijen van het college uitleg over de 50.000 euro die geschonken is aan de organisatie van het OLS in Beekdaelen. Er ontstond veel commotie op sociale media en in de wandelgangen toen dit nieuws bekend werd gemaakt.

In raadzaal of online volgen
Je bent van harte welkom in de raadzaal. De vergadering is ook live te volgen via de website van de gemeente Nederweert of hier op Nederweert24.

Advertentie

6 Reacties

  1. Wat een briljant plan. Nadat de raad een paar losse flodders afschoot over de schenking van 50000 euro aan het OLS comité in de gemeente Roerdalen en de burgemeester zich de blaren op de tong praat waarom dat toch een goed plan is, kwam ze met de volgende uitspraak: “Dat geschonken geld is helemaal niet weg, want de Nederweerter verenigingen kunnen natuurlijk vrijwilligerswerk gaan doen bij het OLS in Roerdalen, en zo stroomt dat geld dan weer terug naar Nederweert”. Ik moest drie keer met mijn ogen knipperen over deze schaamteloze ‘win-win-‘constructie. Had het geld dan meteen aan de Nederweerter verenigingen gegeven, die nu op een houtje moeten bijten.
    En de raad, die vond het weer prima. Met het cda voorop. Die hadden in de krant anders een heel ander geluid laten horen.

  2. Wethouder Meessen zegt dat dit zijn zevende raadsvergadering is en ook de zevende keer dat hij excuses moet aanbieden aan de raad.. Van Montfort van d66 oppert dat de secretaris dan maar moet worden opgeroepen om eens te vertellennwatcer intern allemaal mis gaat. Het was weer een raadvergadering van lachen gieren en brullen

  3. Quote: ‘ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was’

  4. Dieptrieste vertoning. De verenigingen zullen de uitleg van de burgemeester echt niet begrijpen. Maar gelukkig hebben we slimme raadsleden die het wel begrijpen.

    De Nederweerter verenigingen moeten van de burgemeester maar vrijwilligerswerk op het OLS gaan doen in Beekdaelen om Nederweerter geld in hun Nederweerter verenigingskas te krijgen.

    En onze andere schutterijen moeten in de toekomst mis schieten van de burgemeester. De burgemeester die ook een hoofdrol had in het niet doorgaan van het OLS in Nederweert, maar dat schijnt iedereen te vergeten.

  5. Hoe lang willen wij in Nederweert nog op deze wijze bestuurd worden? Wanneer loopt de benoemingstermijn eigenlijk af? De uiterste houdbaarheidsdatum is al lang overschreden en het bederf ligt op de loer.

  6. Tjonge , jonge, is dit nederweert besturen ? Beginnen om er voor je inwoners te zijn. Ik zou zeggen……motie van wantrouwen in dienen.Want dit gaat niet meer over het belang van inwoners en verenigingen van Nederweert. De ene blunder na de ander ,..Kijk naar het verhaal Pinnenhof, de bieb wordt voor 2 jaar naar het Kruidvat geplaatst. Zich op de borst kloppen voor de 6de plaats . Hadden ze maar de boerenleenbank gekocht, en daar de bieb, verenigingen , etc. Etc. In geplaatst. Parkeer ruimte in overvloed…nee moet gezellig bij bejaardenhuis, waar na genoeg geen parkeerplaats is en je door het dorp moet crossen om er te komen. Tjonge , jonge , waar hebben ze de wijsheid vandaan gehaald , misschien eigenbelang ? Hoeveel moeten de Nederweertenaren nog slikken, en luisteren naar dat slap ge…? Ik zou zeggen motie van wantrouwen , en vertrekken allemaal want jullie voegen niets positiefs toe aan nederweert. Maar zoals altijd gaan ze hun eigen weg. Wat een zootje.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie