Skip to content

Tijdelijke huisvesting voor Bibliocenter en Pinnenhof bekend

Redactie
15 februari 2024 | 14:15

Advertentie

Directeur-bestuurder Bibliocenter Ad Kuijpers en bestuurslid Henk Steuten van Stichting De Pinnenhof sluiten gesprek over de gezamenlijke invulling van de tijdelijke locatie aan de Lambertushof succesvol af.

Voor alle gebruikers van De Pinnenhof en de bibliotheek van Nederweert (Bibliocenter) zijn passende, tijdelijke accommodaties gevonden. Gemeente Nederweert zet maar liefst 4 locaties in als tijdelijke huisvesting tot de nieuwbouw van MFA De Pinnenhof op de huidige locatie gereed is, naar verwachting eind 2025.

De Pinnenhof

De bibliotheek van Nederweert zal per 1 april verhuizen naar het voormalige Kruidvatpand aan de Lambertushof. De voormalige winkel is een goede tussenoplossing. “Al staan de boeken een paar jaar wat dichter op elkaar, het huiskamergevoel kan hier gewaarborgd blijven en onze activiteiten zullen zoveel mogelijk gewoon door lopen,” aldus Ad Kuijpers van Bibliocenter. Naast deze activiteiten zullen in deze accommodatie ook diverse activiteiten van De Pinnenhof worden ondergebracht.

Het bestuur en beheerders van De Pinnenhof zijn, aldus Henk Steuten, voorzitter van de Pinnenhof, dan ook blij dat met de beschikbare locaties. Het voormalige Kruidvatpand en locatie Pand Poell aan de Burgemeester Hobusstraat 39 zijn centraal gelegen en daardoor goed bereikbaar voor senioren. Begin april zullen de locaties van De Pinnenhof en de bibliotheek ontruimd worden. De Pinnenhof zal vervolgens worden gesloopt. Door nieuwbouw en verbouwing van de huidige bibliotheek wordt de Multi-Functionele Accommodatie (MFA) gerealiseerd.

Huisvesting verenigingen, vergaderingen en instellingen
De muziekactiviteiten krijgen ook een plek in de kern van Nederweert. Cursussen en workshops van RICK, repetities van koren en orkesten vinden onderdak in het ruime Poell-pand aan de Burgemeester Hobusstraat. Vergaderingen en spreekuren vinden tijdelijk onderdak in de vergaderruimtes van Sportcentrum de Bengele. Voor grotere, jaarlijkse verenigingsactiviteiten zal de bovenzaal en bar in het Sportcentrum beschikbaar zijn. De vierde locatie is de kerkvoorziening Budschop. Hier vindt toneelvereniging de Krottepoffers zijn oefenlokaal en podium voor de komende 2 jaar.

Kort samengevat:

  • Lambertushof: bibliotheek en Pinnenhof
  • Burgemeester Hobusstraat 39: cursussen en workshops RICK, repetities koren
    en orkesten
  • Sportcentrum de Bengele: vergaderingen en spreekuren
  • Kerkvoorziening Budschop: oefenlokaal en podium toneelvereniging de Krottepoffers

De vaste gebruikers van de Pinnenhof zijn ondertussen ook individueel uitgenodigd om de komende weken met het bestuur van de Pinnenhof nader te overleggen over de alternatieven

Tijdelijke sluiting: begin april
Tijdens de verhuizing in de eerste week van april zijn de bibliotheek en De Pinnenhof gesloten. Bezoekers van de bibliotheek worden via de Bibliocenter nieuwsbrief en website op de hoogte gehouden van de activiteiten en heropening. De Pinnenhof blijft in die periode bereikbaar via e-mail (info@depinnenhof.nl) dan wel telefonisch (0495-632033).

Het bestuur van De Pinnenhof bekijkt samen met de huidige gebruikers van de Pinnenhof en Bibliocenter naar een waardig afscheidsmoment in de vorm van een bedankfeestje. Dit ter ere van het oorspronkelijke gebouw dat ruim 55 jaar trouwe dienst heeft gedaan voor de Nederweerter gemeenschap.

Eind 2025 verwachten ze iedereen welkom te kunnen heten in de compleet vernieuwde accommodatie aan de Kapelaniestraat. Hét maatschappelijke en culturele hart van Nederweert, de plaats waar iedereen elkaar makkelijk kan ontmoeten en waar altijd wel iets te beleven valt. Volg de laatste ontwikkelingen op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie