Skip to content

Drie jaar cel en tbs voor poging tot doodslag in Nederweert

Redactie
15 februari 2024 | 20:37

Advertentie

De Rechtbank in Roermond heeft een man veroordeel voor een poging tot doodslag die plaatsvond op 23 december 2022, aan de Hovensteeg in Nederweert. De verdachte, die volgens rapportages verminderd toerekeningsvatbaar is, heeft niet minder dan tien keer met een hard voorwerp op en tegen het hoofd van het slachtoffer geslagen. Het slachtoffer heeft deze aanval ternauwernood overleefd.

Poging tot doodslag in Nederweert

Het slachtoffer was zelf verdachte in een hennepzaak toen hij in januari 2023 tijdens een rechtszaak beweerde dat er een moordaanslag op hem gepleegd was. De aanval had plaatsgevonden bij zijn huis op de Hovensteeg, net voor kerst 2022. Een man sloeg diverse keren met een steen tegen het hoofd van het slachtoffer. Het slachtoffer vertelde in de rechtbank ‘Ze riepen… Ik vermoord je. Sloegen wel twintig keer met die steen. Ik ben gillend de straat uit gerend en heb bij mensen aangeklopt. Gelukkig deden zij de deur open”. De rechtbank in Roermond acht die feiten bewezen, zo is te lezen in een uitspraak over de aanval.

Schuldig
De rechtbank heeft, na zorgvuldig onderzoek van alle bewijzen, inclusief aangiftes, medische rapportages en camerabeelden, de verdachte schuldig bevonden aan de poging tot doodslag. De ernst van de aanval, gecombineerd met de kwetsbaarheid van het hoofd als doelwit, heeft de rechtbank ertoe geleid de verdachte te veroordelen tot een gevangenisstraf van drie jaar en de maatregel van terbeschikkingstelling met verpleging van overheidswege.

Het slachtoffer, dat tijdens de zitting een slachtofferverklaring voorlas, heeft een schadevergoeding van 3.777,42 euro toegewezen gekregen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00
2024_09_17 Smeden en motorendag Eynderhoof
Dagje uit
17 september 2024 | 13:30
Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30

Advertentie