Skip to content

Als de pager gaat roept mijn dochtertje vrolijk: ‘mama weg melding’

Redactie
13 maart 2024 | 18:30

Advertentie

Is een gezin met opgroeiende kinderen te combineren?

Brandweer Nederweert is een jonge en dynamische club met brandweermannen én brandweervrouwen. Zij zijn op zoek naar nieuwe fanatieke korpsleden, zowel dames als heren. De komende weken maak je kennis met diverse brandweervrijwilligers die in het verleden de stap hebben gezet. Neem een kijkje in het korps van brandweer Nederweert en ontmoet de mensen die met hart en ziel hun bijdrage leveren aan de veiligheid van onze gemeenschap. Vandaag stellen we je voor aan één van de dames uit het korps:

Mariëlle Janssen

‘Mijn partner staat er 100% achter’

Mariëlle Janssen is een veelzijdige 36-jarige vrouw uit Nederweert die haar tijd verdeelt tussen haar werk bij Hermans Dakwerken BV, haar liefdevolle gezin en haar toegewijde rol als brandweervrouw. “Brandweerwerk is niet zomaar een hobby; het is een roeping om samen iets te betekenen voor de gemeenschap,” zegt Mariëlle. 

Als moeder van Jezz, bijna 3 jaar oud, en Davi, 5 maanden oud, heeft Mariëlle een partner, Wesley, die haar steunt bij haar hobby als brandweervrouw. ”Mijn partner vindt het superleuk dat ik erbij zit en staat er 100% achter. Als s nachts de pager gaat maakt hij voor mij zelfs de deur open.” 

Ook haar jonge dochtertje is al bekend met de geluiden van de pager en roept vrolijk ‘mama weg melding’ als het alarm afgaat. In haar dagelijks leven is Mariëlle te vinden op kantoor bij Hermans Dakwerken BV, waar ze de administratie verzorgt. Maar wanneer de pager gaat, staat ze klaar om in actie te komen, gesteund door haar werkgever die haar de flexibiliteit biedt om haar brandweerwerk te vervullen.

Je moet het echt graag willen en je gezin moet er 100% achter staan

Wat Mariëlle het meest waardeert aan haar rol als brandweervrouw is de mogelijkheid om mens en dier in nood te helpen. Ze beschrijft het brandweerkorps als gemoedelijk, waar iedereen klaar staat voor elkaar. Haar advies aan toekomstige brandweercollega’s is duidelijk: “Je moet het echt graag willen en je gezin moet er 100% achter staan.” Naast haar werk en haar rol bij de brandweer, maakt Mariëlle graag tijd vrij voor haar hobby’s: voetballen en quality time doorbrengen met haar gezin. Ze maakt dankbaar gebruik van het sportabonnement met korting dat de brandweer aanbiedt, en voetbalt bij de veterinnen van RKSVO.

De eerste alarmering
Haar avontuur bij de brandweer begon toen ze 32 jaar oud was, na vijf keer mee te hebben gelopen op een oefenavond om te zien of het iets voor haar was. Nu, als ervaren brandweervrouw, herinnert ze zich nog levendig haar eerste keer dat de pager afging. “Allemaal vragen van, en nu? Wat moet ik meenemen? Gelukkig was het een prio 2 melding en geen spoed, ik had wat meer tijd,” lacht ze. Hoe ze omgaat met heftige gebeurtenissen? ”Goed, je maakt het niet heel vaak mee, maar het kan altijd gebeuren. Ook kun je altijd wel iets betekenen. Mocht er echt iets heftigs zijn geweest dan gaan wij na de inzet nog altijd op de kazerne even samen napraten, mocht het nodig zijn dan wordt er direct professionele hulp ingevlogen” legt ze uit.

Door het jaar heen worden de gezinnen van brandweervrijwilligers ook regelmatig betrokken bij leuke activiteiten georganiseerd door de personeelsvereniging van brandweer Nederweert. Mariëlle zit zelf in het bestuur van de personeelsvereniging. ”In de winter en zomer is er altijd een laatste oefenavond waar altijd een hapje en drankje aanwezig is. 1 x per jaar is er een feestavond met partner. Ook proberen wij 1 of 2 x per jaar een leuke activiteit te organiseren voor het hele gezin. Bijvoorbeeld iets met Pasen of een familiedag met allemaal leuke spellen.”

Wordt ook brandweervrijwilliger en zet je in voor de samenleving! 

Wil jij ook ervaren hoe het is om bij de brandweer te zijn of heb je nog brandende vragen? Dan is dit je kans! Neem contact op en wie weet oefen jij straks vijf keer met het korps mee! Stuur een e-mail naar: vrijwilliger@brandweernederweert.nl. Meer informatie kun je vinden op www.brandweernederweert.nl. Hopelijk zien ze je snel!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie