Skip to content

Ook als drukke ondernemer is de brandweer te combineren

Redactie
10 april 2024 | 18:30

Advertentie

Moet je altijd beschikbaar zijn?

Brandweer Nederweert is een jonge en dynamische club. Zij zijn op zoek naar nieuwe fanatieke korpsleden, zowel dames als heren. De komende weken maak je kennis met diverse brandweervrijwilligers die in het verleden de stap hebben gezet. Neem een kijkje in het korps van brandweer Nederweert en ontmoet de mensen die met hart en ziel hun bijdrage leveren aan de veiligheid van onze gemeenschap. Vandaag stellen we je voor aan één van deze toegewijde brandweervrijwilligers:

Joey Sonnemans

De uitdaging leek me leuk en even wat anders dan werken,” zegt Joey Sonnemans uit Ospel over zijn beslissing om bij de brandweer te gaan. Ondanks zijn drukke schema, waarbij hij zowel professioneel als persoonlijk veel ballen in de lucht houdt, vindt Joey altijd tijd om zijn diensten bij de brandweer te vervullen. Als technisch onderlegde brandweerman, met kennis van autotechniek, lassen en grote machines, brengt Joey waardevolle vaardigheden naar het korps. Maar hij benadrukt dat werk en gezin altijd prioriteit hebben boven zijn brandweerverplichtingen.

Iedereen is gelijk en samenwerking staat centraal

Voor toekomstige brandweercollega’s heeft Joey een eenvoudige boodschap: sta open voor de medemens. Hij benadrukt dat een basisconditie handig is voor het brandweerwerk, al zegt hij zelf dat hij niet dagelijks is de sportschool te vinden is. ”Door mijn dagelijkse werk sport ik genoeg,” zegt hij lachend. Joey heeft samen met zijn vrouw drie bedrijven. Doordat zij feesten op allerlei locaties organiseren is hij zelf niet altijd in het dorp aanwezig. Toch kan Joey door zijn onregelmatige werktijden wel vaak aanwezig zijn tijdens een uitruk.

De brandweerfamilie is groot
oey beschouwt het korps als een gezellige familie, waar iedereen gelijk is en waar samenwerking centraal staat. Ondanks zijn drukke schema maakt Joey tijd vrij voor zijn gezin en geniet hij van de activiteiten die de brandweer organiseert. Hij waardeert de band met zijn collega’s, waarbij hij benadrukt dat de brandweerfamilie veel groter is dan alleen zijn lokale post. ”Een collega van een andere brandweerpost is toevallig ook een directe collega van mij. De brandweerfamilie is best wel groot dus.”

Wordt ook brandweervrijwilliger en zet je in voor de samenleving! 

Wil jij ook ervaren hoe het is om bij de brandweer te zijn of heb je nog brandende vragen? Dan is dit je kans! Neem contact op en wie weet oefen jij straks vijf keer met het korps mee! Stuur een e-mail naar: vrijwilliger@brandweernederweert.nl
Meer informatie op www.brandweernederweert.nl. Zet de stap net zoals ondernemer Joey en kom bij ons korps!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie