Skip to content

Rob Knapen was 25 jaar oud toen hij brandweerman werd

Redactie
28 februari 2024 | 18:30

Advertentie

Moet je supersterk zijn?

Brandweer Nederweert is een jonge en dynamische club. Zij zijn op zoek naar nieuwe fanatieke korpsleden, zowel dames als heren. De komende weken maak je kennis met diverse brandweervrijwilligers die in het verleden de stap hebben gezet. Neem een kijkje in het korps van brandweer Nederweert en ontmoet de mensen die met hart en ziel hun bijdrage leveren aan de veiligheid van onze gemeenschap. Vandaag stellen we je voor aan één van deze toegewijde brandweervrijwilligers:

Rob Knapen

Rob Knapen is 33 jaar oud en woont samen met zijn vrouw, zoon en dochter in Nederweert. Als geboren en getogen Nederweerternaar droomde hij als kind al om brandweerman te worden. Hij werd geïnspireerd door zijn vader Fred die al sinds 1985 bij de brandweer is. Op 25-jarige leeftijd werd Rob benaderd door de postcommandant om eens een kijkje bij brandweer Nederweert te komen nemen. “Dit heeft me weer aan het denken gezet en na wat informatie en wat kijkmomenten heb ik besloten om bij de brandweer te gaan.” aldus Rob. Sindsdien heeft hij geen moment spijt gehad van zijn beslissing om toe te treden tot het korps.

Het draait niet alleen om de uitrukken, ook de saamhorigheid binnen de post en de vriendschappen

Saamhorigheid
Naast zijn brandweerwerk geniet Rob van andere hobby’s, waaronder mountainbiken en quality time doorbrengen met zijn gezin en vrienden. Als engineer bij GP Equipment in Weert heeft Rob een druk schema, maar dankzij een flexibele regeling kan hij zijn werk moeiteloos combineren met de brandweer. ”Tijdens ‘kantooruren’ ben ik niet inzetbaar voor de brandweer. Wel mag ik na een nachtinzet wat later beginnen, indien dit nodig is. Brandweer is dus makkelijk te combineren met mijn werk.” Het gezin van Rob staat volledig achter zijn brandweerwerk. ”We hebben standaard in een gezamenlijke agenda staan wanneer mijn dienstweek is en proberen hier dan mee te plannen. Dit kan niet altijd, maar voor dat ene momentje kan ik dan eens een dienstruil aanvragen.

Met gemiddeld één tot twee uitrukken per week en de wekelijkse oefenavond houdt Rob zijn vaardigheden scherp. Na een intensieve oefenavond geniet hij van gezellig samenzijn met zijn brandweercollega’s in de kantine, waar verhalen en ervaringen worden gedeeld. ”Brandweer is een mooie en dankbare hobby. Het draait niet alleen om de uitrukken, ook de saamhorigheid binnen de post, de vriendschappen,” aldus Rob Knapen.

Wordt ook brandweervrijwilliger

Heb je ook interesse om brandweervrijwilliger te worden bij post Nederweert? Twijfel je? Wil je meer informatie? Neem dan eens een kijkje op www.brandweernederweert.nl. Meer informatie kun je inwinnen bij postcommandant Henk Stals. Als je brandweervrijwilligers kent, kun je natuurlijk ook bij hen met je vragen terecht. Zij ontmoeten jou graag op een oefenavond bij op de kazerne. Brandweer Nederweert oefent op woensdag avond van 19.30 tot 21.30 uur. Wil je komen kijken of meer info ontvangen? Stuur dan een e-mail naar: vrijwilliger@brandweernederweert.nl.

Advertentie

1 Reactie

  1. Gefeliciteerd Rob,
    Dank dat je je al op 25 Jarige leeftijd voor de gemeenschap in bent gaan zetten!!
    Tegenwoordig kunnen vele twintigers op die leeftijd amper met losse handen op de stoep zitten!!
    Nogmaals Dank!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-Nederweert-2023-24
Vrijdag 18 oktober
12 september 2024 | 16:14
Waat unne Kraom Anne en Baoz
Ook worden er enkele medische kwaaltjes besproken
31 augustus 2024 | 17:00
62-1
Abonneer op ons Youtube-kanaal voor meer video’s
31 augustus 2024 | 12:00
Lieke-en-Foss-waat-unne-kraom-1
Lievelingseten & vakantietips!
24 augustus 2024 | 17:00

Advertentie