Skip to content

In de sportlight: Roeg Kuijpers #7

Redactie
9 maart 2024 | 18:00

Advertentie

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Roeg Kuijpers.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen
Ik ben Roeg Kuijpers, 40 jaar en woonachtig in Nederweert. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een kleinschalige gym en ben ik werkzaam als (top)sportcoach en diëtist. Mijn leven draait hoofdzakelijk om sport en een gezonde leefstijl. Daarnaast hou ik erg van reizen en lekker eten.

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik doe al +20 jaar aan kickboksen en fitness.

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Ik ben ooit als bokser begonnen onder leiding van Ties Simons. Later heb ik de overstap gemaakt naar het kick- en thaiboksen. Ik train nu al meer dan 10 jaar bij Combat Sport Academy in Helmond van Marco van den Broek. Ik haal erg veel voldoening uit een harde sparpartij en mezelf pushen tot de limiet. Fitnessen ben ik op mijn 19de mee begonnen omdat ik meer body wou krijgen. Het verplaatsen van zware gewichten brengt mij tot op de dag van vandaag nog steeds veel voldoening!

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
In de sporten die ik beoefen kun je wel eens tegen een blessure oplopen wat ervoor zorgt dat je gas terug moet nemen of zelfs even helemaal moet stoppen. Dit vind ik erg lastig. Verder zorgt het ervoor dat ik lichamelijk en mentaal fitter ben. Ook heb ik veel mooie reizen mogen ervaren naar zuid-oost Azië om daar verschillende vechtsporten te beoefenen.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in jouw sport te steken?
Op een gegeven moment spreek je niet meer van motivatie maar is het een onderdeel geworden van het dagelijkse leven. Ik kan me geen leven voorstellen zonder te sporten.

Zijn er nog doelen die je graag zou willen behalen en welke?
Het enige doel wat ik heb is aan de buitenwereld laten zien hoe fit iemand kan zijn op zijn 40ste en ook op latere leeftijd. Verder wil ik zo blessurevrij mogelijk blijven genieten van alle sportieve activiteiten die ik doe.

Wat haal je uit jouw sport?
Sport verbroederd. Er is niks mooier dan in contact te zijn met mensen die dezelfde mindset hebben als jou. Dit contact helpt ook bij het consistent blijven in een gezonde leefstijl.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Dit verschilt enorm. Ik probeer er niet teveel druk op te leggen en zodoende ook een keer thuis te blijven wanneer het echt niet uitkomt. Gemiddeld sport ik 5-6 in de week waarbij ik voornamelijk krachttraining doe. Kickboksen doe ik op een lager pitje, maar elke woensdag ben ik te vinden in Helmond hiervoor.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Ik weeg al mijn voeding af en zorg ervoor dat ik de juiste verhoudingen in koolhydraten, vetten en eiwitten binnenkrijg. Ik zou dit absoluut niet voor iedereen aanraden aangezien het veel tijd en energie kost.

Heb je een gouden sporttip?
Ja. Ga beginnen met krachttraining. Het onderhouden van, en het verkrijgen van meer spiermassa is de sleutel naar een hogere kwaliteit van leven. Als je hier ook nog gezond bij eet met o.a. voldoende eiwitten dan zit je gebakken.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie