Skip to content

TERUGKIJKEN: Molen De Windlust in KRO-NCRV programma BinnesteBuiten

Redactie
21 februari 2024 | 9:21

Advertentie

Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten bezocht onlangs molen De Windlust in Nederweert. De uitzending was dinsdagavond te zien op NPO 2. De uitzending kun je hier terugkijken. BinnensteBuiten biedt dagelijks een flinke dosis inspiratie voor een lekker groen leven binnen- en buitenshuis.

KRO-NCRV programma BinnensteBuiten

Uniek in zijn soort
Molen Windlust aan Roeven is een Beltmolen. Het is de enige windmolen in Limburg die olie slaat en is daarmee uniek in zijn soort. Dat is de reden dat de programmamakers de vrijwillige molenaars benaderden voor een opname. Molenaar Piet Heldens, Wim Berg en Antoon Moonen zijn trots op het bezoek. Naast een team van camera- en geluidsmensen was ook chef-kok Alain Caron naar molen Windlust gekomen. De van origine Franse Caron maakte uiteindelijk een gerecht mét de geslagen olie van de Windlust. “Daar hebben we heerlijk van geproefd”, aldus Heldens.

Mondriaanzeilen
Voor de opnamen werd de molen voorzien van de speciale ‘Mondriaanzeilen’. In september 2022 vierde de Windlust het 150-jarig jubileum. Dat jaar was het ook 150 geleden dat de beroemde schilder Piet Mondriaan geboren werd. Bij de vrijwillige molenaars ontstond het idee om Mondriaan te eren. Kinderen van Basisschool Budschop hielpen destijds mee om de zeilen in Mondriaanstijl te beschilderen.

Walnoten gezocht
De vrijwillige molenaars zijn nog op zoek naar walnoten om te verwerken. Mensen die thuis nog walnoten hebben liggen, kunnen deze op woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur naar molen Windlust aan Roeven brengen. In ruil daarvoor geven de molenaars een heerlijk flesje walnotenolie. De olie is bijvoorbeeld te gebruiken in een salade.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-Nederweert-2023-24
Vrijdag 18 oktober
12 september 2024 | 16:14
Waat unne Kraom Anne en Baoz
Ook worden er enkele medische kwaaltjes besproken
31 augustus 2024 | 17:00
62-1
Abonneer op ons Youtube-kanaal voor meer video’s
31 augustus 2024 | 12:00
Lieke-en-Foss-waat-unne-kraom-1
Lievelingseten & vakantietips!
24 augustus 2024 | 17:00

Advertentie