Skip to content

Qigong, Boksdynamiek en Mindfulness

Redactie
28 februari 2024 | 19:00

Advertentie

Weer terug in Nederland, na een fantastische tijd te hebben gehad in Australië, liggen er weer nieuwe uitdagingen op me te wachten.

Lisette Poell

Op 24 maart organiseer ik samen met twee andere professionals een dag-retraite op de Veluwe. Een van hen is Fina Ramos Palau. We leerden elkaar kennen op het schoolplein van onze kinderen in Apeldoorn en raakten bevriend. Wie had ooit gedacht dat we 23 jaar later onze expertises zouden bundelen. Fina neemt deze dag Qigong voor haar rekening. Zij is naast docent Qigong en Bodyfulness, docent Spaans en tolk vertaler Nederlands-Spaans. Via Fina kwam ik in contact met nobco collega coach Merten Hinsenveld. Hij is de derde professional die op 24 maart aansluit en neemt het stukje boksdynamiek voor zijn rekening.

Wat is de kracht van deze bundeling?
Het lichaam is je grootste orgaan dat je informatie geeft over hoe het werkelijk met je is. Het laat je voelen wanneer het voeding en beweging nodig heeft en wanneer er rust nodig is. In de hectiek van alledag verliezen veel mensen al snel dat zuiver voelende contact met hun lijf met als gevolg dat hun doe-modus (die we nodig hebben om dingen gedaan te krijgen) overactief wordt en je voort blijft drijven. Qigong, Boksdynamiek en Mindfulness bieden je handvatten om weer opnieuw te verbinden. Door met je voelende aandacht uit je denkende geest in je lichaam te zakken kom je los van alle hectiek en ben je weer in staat om de verbinding met je lichaam te voelen. En natuurlijk krijg je tools mee naar huis waarmee je jouw oefening kunt voortzetten.

Qigong
Ervaar de stroom van levensenergie wanneer zachte strekkingen en vloeiende beweging je lichaam en geest doen samenvloeien.

Boksdynamiek
Vergroot je mentale kracht met ‘droog’ boksen en ervaar het dynamische aspect van krachtoverbrenging via je lichaam naar buiten. Leer omgaan met tegenstand.

Mindfulness
Stap uit de gedreven doe-modus in de kracht van Nu. Herken je primaire reacties en leer dat er ook andere opties zijn. We sluiten af met een meditatie gericht op zelfcompassie.

Waar?
Wil jij je ook even terugtrekken en een rustpauze nemen van al je dagelijkse ‘moetens’? Dan ben je van harte welkom bij Assel Don Boscocentrum. Neem je wandelschoenen mee als je in de lunchpauze in het meditatiebos wilt wandelen.

Meer informatie over die dag en hoe je een ticket kunt bemachtigen lees je hier. Is de Veluwe te ver voor je? Bij voldoende interesse organiseren we ook een dag in (de omgeving van) Nederweert. Laat het me weten.

Agenda Praktijk Jij bent Oké

  • 20 maart Ont-Moeten IKC Laar.
  • 24 maart Dag-retraite op de Veluwe.
  • 22 april Ont-Moeten IKC Laar.
  • 22 mei Ont-Moeten IKC Laar.
  • 17 juni Ont-Moeten IKC Laar.

pastedGraphic.png


In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.
Zij is aangesloten bij
Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links: 
Facebook , LinkedIn, Instagram. 

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie