Skip to content

“SAMEN voor ELKAAR” voor de Antonius – Veste

Redactie
29 februari 2024 | 15:00

Advertentie

Enige tijd terug heeft het bestuur van het appartementencomplex Antonius-Veste in Nederweert het besluit genomen het interieur van de gemeenschapsruimte ‘De Deel’ volledig te vernieuwen. Er dienen nieuwe tafels en stoelen, een nieuwe geluidsinstallatie / ringleiding en nieuwe raamdecoratie te komen.

Antonius-Veste

Uitstel van deze renovatie was niet meer aan de orde: “Het steeds maar blijven repareren van kapot spul is geen optie meer. Deze noodzakelijke vervanging is sneller aan de orde dan verwacht. De oorzaak hiervan is het succes van deze ontmoetingsruimte. Naast veel bezoekers en deelnemers uit de Antonius-Veste zelf weten ook steeds meer ouderen uit de buurt deze gemeenschapsruimte te vinden. Hierdoor ging de slijtage veel sneller dan verwacht”, aldus het bestuur.

Uit eigen middelen en eigen acties is er € 13.000 begroot. Daarmee is slechts een deel van de totale kosten van circa € 35.000 gedekt. Bestuur en vrijwilligers zijn onlangs een campagne gestart om het ontbrekende bedrag bij elkaar te krijgen. Zo is er in de ontmoetingsruimte een ‘geefbus’ geplaatst. Bezoekers en deelnemers aan één van de vele activiteiten kunnen daarin hun vrijwillige bijdrage kwijt. Steeds meer mensen doen dat ook. Soms een klein bedrag, soms een wat groter bedrag. Het bestuur is blij met elke bijdrage en spreekt ook langs deze weg haar welgemeende dank hiervoor uit. Onlangs is door bestuur en vrijwilligers ook een wafelactie op touw gezet. Het mag gezegd worden dat dit met ruim 750 bestelde wafels een groot succes is. Komend weekend worden (zijn!) de wafels gebakken en bezorgd.

Wil jij ook graag een donatie doen? Dat kan via het banknummer van het stichtingsbestuur: NL55RABO0101191502 o.v.v. Renovatie De Deel.

Er is ook gestart met het aanschrijven van diverse fondsen en instellingen. Hen wordt gevraagd of zij een financiële bijdrage willen leveren aan dit belangrijke project. Dat heeft overigens de mooie naam “SAMEN voor ELKAAR” mee gekregen. Met een beetje geluk kan de geheel nieuwe ontmoetingsruimte in de Antonius-Veste oktober/november van dit jaar heropend worden. Voor meer informatie, mail naar annie.linders@hotmail.com.

Advertentie

2 Reacties

  1. Ik heb altijd gedacht dat daar de rijkere oudere Nederweertenaren gezellig aan de wijn zaten en heerlijk rustig wonen, waarom moet de gemeenschap dan nog bijspringen om het nog luxer en leuker te maken, schenk de centjes aan scouting, jong Nederland en hulpbehoevenden…
    Ik begrijp er niks van dat zo een dergelijke oproep voor donaties al voor de 2x op N24 komt.
    Pierke

  2. Alles voor de ouderen die onze maatschappij opgebouwd hebben! Eigenlijk is het juist goed nieuws dat die ruimtes zo snel zijn uitgeleefd, fijn dat die lui elkaar opzoeken! Maar… Net als bij het vorige bericht over ditzelfde, waar is de gemeente in deze? Ze geven zo een halve ton aan het gemiste OLS maar onze eigen ouderen? Die zoeken het maar uit. Schandalig. Als het asielzoekers waren was er geen discussie over geld.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie