Skip to content

Zit je in groep 8? Je bent welkom op een LVO-school in Weert!

Redactie
4 maart 2024 | 15:22

Advertentie

Zit jij in groep 8 van de basisschool? Dan ga je in de komende weken een belangrijke stap zetten: de keuze voor een school voor het voortgezet onderwijs. Een nieuwe school, een nieuwe leeromgeving, nieuwe vrienden, een spannende stap! Heb je al een keuze gemaakt? Op de scholen van LVO Weert ben je van harte welkom! Aanmelden kan van maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart 2024.

LVO

Aanmelden
Om je aan te melden, maken de scholen gebruik van een online aanmeldformulier. Dit kun je digitaal invullen van maandag 25 maart 09.00 uur tot en met vrijdag 29 maart 23.59 uur. Op de websites van onze scholen staat vanaf medio maart op de homepage een button ‘Aanmelden’. Door hier op te klikken, kom je op de aanmeldpagina van de betreffende school.

Je kunt je gewoon thuis aanmelden. Heb je echter hulp nodig bij het digitaal inschrijven of heb je inhoudelijke vragen over de aanmelding? Dan is het ook mogelijk om je op locatie in te schrijven. Een team van medewerkers staat op maandag 25 en dinsdag 26 maart van 19:00 tot 21:00 uur voor jullie klaar om de aanmelding gezamenlijk in orde te maken. Neem hiervoor het adviesformulier van de basisschool en het Burger Service Nummer (legitimatie) van de leerling mee.

Leerlingen die zich willen aanmelden voor het Praktijkonderwijs worden sowieso op school verwacht. Zij kunnen hiervoor een afspraak maken met mevrouw Geelen via nicole.geelen@stichtinglvo.nl. Ook leerlingen uit België die zich in willen schrijven, kunnen dit enkel op locatie doen. Voor online aanmelding is namelijk een BSN-nummer noodzakelijk.

Locaties

  • Het Kwadrant – Thornstraat 7, Weert
  • Philips van Horne – Herenstraat 298, Weert
  • Het College Weert en Koers – Parklaan 1a, Weert
  • BRAVO! College Cranendonck – Jan van Schoonvorststraat 1, Budel

Advertentie

7 Reacties

  1. Met twee kinderen op de Philips van Horne kan ik iedereen van harte afraden om daar zijn/haar kinderen naartoe te sturen. Er wordt namelijk nauwelijks les gegeven. Het staat erg slecht met de gezondheid van de docenten, want ze zijn doorlopend ziek. Ook gaan de docenten regelmatig op vakantie buiten de 12 weken vakantie die ze al hadden. Wanneer er nakijkwerk is na een toetsweek, gaat men over op verkorte lesroosters. Ook cursussen en excursies zijn schering en inslag voor de docenten. Dit zijn allemaal redenen voor enorm veel lesuitval. Onze kinderen hebben elke dag minimaal 1 uur lesuitval, meestal meer. Deze uren worden zeer zelden opgevangen.
    Daarnaast krijgen de leerlingen de dag voor een schoolvakantie meestal vrij “want dan gaan ze toch niks meer doen”. Na elke schoolvakantie wordt er heel rustig aan opgestart.

    Kinderen maken er een grote puinhoop van en kunnen zich niet gedragen, dit alles zonder grote consequenties.

    WAARDELOOS

  2. @Flupke, is dit niet iets wat op elke middelbare school speelt momenteel? Gebrek aan kundig personeel. Dan vind ik dit nog niet eens zulke gekke oplossingen. Als dit helpt om op termijn het lesgeven weer op niveau te krijgen heb ik er geen bezwaar tegen dat uren uitvallen en dat onder schooltijd wordt nagekeken.
    Denk dat dit niet persee aan de Philips ligt.

  3. De mensen van deze tijd weten niet meer wat werken is, vroeger draaiden ze hun hand niet om als ze een uurtje of 50 per week moesten en konden werken, de inzet en zeker de betrokkenheid was groter en de jeugd had nog respect voor de ouderen…tegenwoordig krijg je al een opgestoken middelvinger als je de jeugd langer dan 2 seconden aan kijkt en o wee als je eens een opmerking maakt over hun gedrag, laatst nog een kind aangesproken dat rommel op straat gooide, nou dat doe ik dus nooit meer…

  4. Mijn vader, zaliger, zei altijd, mensen die allen maar kunnen praten over dat vroeger alles beter was hebben over het algemeen een slecht geheugen.

  5. @henk

    Kinderen worden naar huis gestuurd omdat:
    -docenten ziek zijn
    -docenten het te druk hebben met bijbaantjes
    -docenten vakantie pakken BUITEN de 12+ weken vakantie die ze al hebben
    -het erg warm is buiten
    -er onweer voorspeld is
    -docenten toetsen moeten nakijken
    -er rapport besprekingen zijn
    -de docenten op excursie zijn met een andere klas
    -de docenten cursus hebben onder lestijd
    -het morgen toch vakantie is
    -de surveillant geen zin heeft
    -etc

    Kinderen kunnen straffeloos:
    -vapen op de wc’s tijdens de les
    -te laat komen
    -huiswerk niet maken
    -grote mond hebben tegen de docent
    -op hun telefoon spelen tijdens de les
    -van het terrein af tegen de regels
    -etc

    Kinderen hebben recht op een 1000 KLOKuren per jaar les, dat aantal halen ze op de PvH bij lange na niet. De helft van de havo leerlingen zit binnen 3 jaar op de mavo. Toetsresultaten worden de godganse tijd met hele punten naar boven gecorrigeerd omdat anders het hele leerjaar een onvoldoende scoort.

    Dat gaat er heel anders aan toe dan toen ik op de PvH zat (25-30 jaar geleden).

  6. Goh Pierke Pėnspien, ik heb het geluk dat ik meerdere historici ken waar ik regelmatig mee spreek. Laat het nu ook net het toeval zijn dat historici doorgaans van de mening zijn dat het grootste verval van de arbeidsethos ontstaan is door: Het afschaffen van de kinderarbeid, het invoeren van de 8-urige werkdag, het bestemmen van de zaterdag en zondag als vrije dagen, het invoeren van de AOW, en BOVENAL, het invoeren van de VUT. Een verzameling regelingen met verstrekkende gevolgen voor de relatie tussen arbeid en arbeider!

    Is het dan ook niet toevallig dat het juist uw generatie is die gekenmerkt wordt door een ongekend verval in productiviteit. U en de uwe zijn het die de vruchten hebben geplukt van een maas aan wetten om de ondernemers verder uit te kleden. Vervolgens kijk u neer op een jeugd die enkel een klein stapje verder zet richting complete apathie, een stapje die in het niets valt vergeleken met de sprong van uw generatie. Ik vind dit een ronduit potsierlijke vertoning, en ik durf daarom ook zeker te stellen dat een tiener die zijn rotzooi op straat gooit over een groter reflectief vermogen bezit dan u dat doet!

  7. Anton, Pierke en zijn actieve vrouw hebben gewerkt tot ze beiden 73 jaar waren, met werken begonnen toen ik 14 was dus in totaal 59 vruchtbare arbeidzame jaren, financieel heb ik niks te klagen daar gaat het niet om maar jouw onzinnige reactie die nergens op slaat staat me niet aan, ook ik heb kennissen genoeg gehad die met hun 52 in de Vut konden (luchtmacht, leger etc) ze hadden meestal weinig meer te makken en ik ken er maar weinig die gelukkig waren met hun rijkdom aan tijd….ik ben blij dat we samen zoveel plezier hebben beleefd aan ons werk, heeft ons nog erg gezond en actief gehouden, bewegen doet leven…dus zout hem maar op met je reactie!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie