Skip to content

Alzheimer Café in Weert, de rol van casemanager en thuiszorg

Redactie
7 maart 2024 | 15:00

Advertentie

Tijdens het Alzheimer Café van 18 maart vertellen een casemanager van Hulp bij Dementie en een deskundige in de Thuiszorg wat zij op de soms lange en ingewikkelde weg in de keten van de zorgverlening voor mensen met dementie en zijn/haar mantelzorger en/of familie kunnen betekenen.

Alzheimer Café

Een casemanager is een “spin in het web”, begeleidt, stemt af, bemiddelt, coördineert en bewaakt, evalueert en adviseert gedurende het gehele traject. Een medewerker in de thuiszorg kan op verschillende manieren de mantelzorger ontlasten en ondersteunen en signaleert bovendien hoe de thuissituatie is, waardoor de persoon met dementie zolang mogelijk veilig thuis kan blijven wonen.
Uiteraard is er ook volop de gelegenheid uw eigen vragen te stellen. Liever anoniem? Vragen kunnen ook schriftelijk bij de vrijwilligers worden ingediend.

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het eerste kopje koffie of thee wordt gratis aangeboden, een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening. Het Alzheimer Café wordt gehouden in het Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Inloop vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Vooruitblik op het Alzheimer Café Weert van maandag 15 april: Dementie en medische zorg, levenseinde en euthanasie.

Voor meer informatie, mail naar karin.van.de.kruijs@dezorggroep.nl of irene.verheijden@hulpbijdementie.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie