Skip to content

Ontdek biodiversiteit in de wijk bij wandeling Warm Wonen in Weert

Redactie
15 maart 2024 | 9:30

Advertentie

Met de lente in aantocht kun je weer meewandelen met de stadsecoloog van Weert. Op donderdagavond 21 maart is de gratis wandeling met het thema ‘Stadsflora- en fauna’.

Stadsflora- en fauna

Tijdens de wandeling vertelt stadsecoloog Benjamin van Leeuwen over biodiversiteit in de stad én de nieuwe biodiversiteitskaarten op de website van Heerlijk Weert (www.heerlijkweert.nl/biodiversiteitskaart). Op de biodiversiteitskaart is gebiedskennis gebundeld met de soorten die er voorkomen. Hoe komt het landschap tot stand en welke gevolgen heeft dat voor de soorten die zich er thuis voelen. Wat biedt het per wijk voor kansen om bij de eigen woning te kunnen toepassen?

Wandelroute
De wandeling gaat vanuit de binnenstad naar de singel. Op verschillende plekken in de wijken wordt stilgestaan bij welke soorten er te vinden zijn. De stadsecoloog laat meerdere voorbeelden en projecten zien en vertelt over de uitdagingen.

Aanmelden
De wandeling start met een korte uitleg om 19.30 uur in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in de binnenstad van Weert. Inloop is vanaf 19.15 uur. Na de theorie volgt de wandeling van ongeveer een uur. In geval van slecht weer is de volledige avond binnen. Aanmelden op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie