Skip to content

Veel vrijwilligers ruimen zwerfafval op in gemeente Nederweert

Redactie
25 maart 2024 | 12:40

Advertentie

Op zaterdag 23 maart stonden er meer dan 90 vrijwilligers klaar voor de Landelijke Opschoondag. Het weer werkte niet echt mee, maar toch trokken de deelnemers gewapend met handschoenen, afvalgrijpers en afvalzakken het centrum en het buitengebied in om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Zwerfafval

Alleen, samen of als groep
Ze gingen alleen of met z’n tweeën op pad. Maar er waren ook groepen van de dorpsraad Ospeldijk, van buurtvereniging Schoor, van PSW en van de zwerfafvalclub Nederweert Schoon. En ook oma’s met hun kleinkinderen gingen zwerfafval prikken.

Ook scholen deden mee
Afgelopen week kwamen ook twee scholen in actie tegen zwerfafval. Maar liefst 90 leerlingen van basisschool De Tweesprong en De Zonnehof ruimden rond de school het afval op.

Inzetten voor goede doel
De vrijwilligers verzamelden in totaal ruim 100 zakken met zwerfafval. Dankzij hun hulp is Nederweert weer schoner. Mooi om te zien dat zoveel inwoners zich inzetten voor het goede doel. Hartelijk dank aan alle vrijwilligers!

ZAPper worden
In Nederweert is een grote groep ZAPpers actief die regelmatig zwerfafval opruimt. Ook ZAPper worden? Kijk op www.nederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie