Skip to content

Activiteitenprogramma april 2024 Buitencentrum De Pelen

26 maart 2024 | 9:30

Het is lente en dat is hét seizoen om op zoek te gaan naar nieuw leven in de natuur. En naar vogels, want het broedseizoen is in volle gang. Bijgaand lees je het activiteitenprogramma van buitencentrum De Pelen met daarin o.a. vogelexcursies in De Groote Peel en in de Deurnsche Peel. Ga mee op zoek naar de blauwborst, de roodborsttapuit en al die andere vogels van het veen. Gezinnen met kinderen kunnen zich uitleven tijdens een Peel Ontdektocht sPeelse Expeditie en naar een superleuke Kindertheatervoorstelling in het Amfitheater van buitencentrum De Pelen. Voor elk wat wils dus!

De Groote Peel

Paasfeest op het Kabouterpad in De Groote Peel
Op maandag 1 april vieren de kabouters in het Nationaal Park De Groote Peel hun Paasfeest! De Paashaas komt op bezoek om eieren te verstoppen, de kookkabouters kokkerellen iets lekkers, de knutselkabouters fröbelen er op los, de muziekkabouters spelen leuke liedjes en zo is er nog veel meer te beleven. Deelname kost € 6,50 per kind (ouders hoeven niet te betalen). Starten kan tussen 10.30 en 14.30 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15. Online reserveren is noodzakelijk en kan via de website.

sPEElse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 7 april houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPEELse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. De excursie start om 10.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is 1,5 – 2 kilometer lang en de activiteit duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Reserveren is noodzakelijk via de website.

Vogelexcursie in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 14 april houdt Staatsbosbeheer een Vogelexcursie met als thema broedvogels in het Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar een karakteristieke broedvogel van de Peel: de blauwborst! De winter brengt de blauwborst door in zuidelijke streken, maar vanaf half maart keert hij weer terug in de Peel. Behalve vogels is er ’s morgens ook kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie start om 8.30 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via de website.

Kruidenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op woensdag 17 april houdt Staatsbosbeheer een Kruidenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Een herborist neemt je mee op een korte route door De Groote Peel en laat je kennis maken met de rijkdom aan planten. Je krijgt informatie over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij. De excursie start om 10.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief kruidenthee met iets lekkers. Reserveren is noodzakelijk via de website.

Vogelexcursie in de Deurnsche Peel
Op zondag 28 april houdt Staatsbosbeheer een Vogelexcursie met als thema broedvogels in de Deurnsche Peel. Tijdens deze wandeling ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar een karakteristieke broedvogel van de Peel: de blauwborst! De winter brengt de blauwborst door in zuidelijke streken, vanaf half maart keert hij weer terug in de Peel. Maar ook andere vogels die in de kijker komen krijgen aandacht. En ’s morgens vroeg is er natuurlijk altijd kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie start om 8.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen) en online reserveren is noodzakelijk via de website. Let op: deze excursie start NIET bij buitencentrum De Pelen maar bij de Natuurpoort, Leegveld 8A in Deurne.

Voorstelling De Theaterkist bij buitencentrum De Pelen
Op zondag 28 april presenteert de Theaterkist de voorstelling ‘August en de bijzondere sterrenkijker’ in het (overdekte) Amfitheater van buitencentrum de Pelen. August Greene mag zijn oudoom Tovenaar Februus Greene helpen, wanneer die een tentenkamp wil opzetten aan de rand van Driepoort. Wat is Februus van plan? Hij heeft zoveel spullen ingepakt om mee te nemen tijdens deze bijzondere expeditie. “Het wordt een heldere nacht vannacht!” Heeft Februus aan August verteld. Waarom moet het donker zijn? Welk avontuur en speciale verrassing ligt op August te wachten? Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel heel veel sterren aan de hemel. Een doldwaze show die je niet mag missen. Komt allen van heinde en verre, want dit avontuur staat in de sterren… De show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Er zijn twee (dezelfde) voorstellingen; om 13.30 en om 15.00 uur. Een voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Deelname kost € 5,- per volwassene € 3,- per kind. Kaartjes reserveren kan online via deze link. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel.

sPEElse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel
Op maandag 29 april en dinsdag 30 april houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPEELse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. De excursie start om 10.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is 1,5 – 2 kilometer lang en de activiteit duurt ongeveer 2 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind. Reserveren is noodzakelijk via de website.

Voor meer informatie, kijk op de website of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes – Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie