Skip to content

Ruim 8 hectare dinerbuffet voor bijen en vlinder inu gemeente Nederweert

Redactie
2 april 2024 | 11:24

Advertentie

Ook dit jaar is er weer veel belangstelling voor het gratis bloemen- en kruidenmengsel dat de gemeente samen met stichting Bij-zzzaak aan inwoners uitreikt. Maar liefst 392 inwoners meldden zich om een braakliggend stukje tuin of akker in te zaaien.

Bloemen- en kruidenmengsel

230 kilo zaad
Voor de mannen van Kansrijk in de Wijk en de klusploeg van PSW was het een hele klus om ruim 230 kilo zaad af te wegen en te verpakken. De aanvragers konden hun bestelling bloemen- en kruidenmengsel zaterdagochtend 30 maart afhalen op het Raadhuisplein.

Bloemen zijn belangrijk
De gemeente Nederweert zet hoog in op biodiversiteit. Zo wordt meer bosplantsoen in bermen aangeplant waar dan allerlei beesten en insecten kunnen schuilen. Ook zaaien ze steeds meer bloemenmengsels in de openbare ruimte dat ten goede komt aan bijen en vlinders. Met het gratis beschikbaar stellen van het bloemen- en kruidenmengsel aan de inwoners van Nederweert zorgen ze voor nog eens 8 hectare bloeiende percelen verspreid over de gemeente.

Wij willen alle inwoners, de mannen van Kansrijk in de Wijk en de klusploeg van PSW dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie