Skip to content

RKSVO uit Ospel Limburgs eerste kampioen in amateurvoetbal

Redactie
7 april 2024 | 17:38

Zondagmiddag heeft amateurvoetbalclub RKSVO uit Ospel zich gekroond tot Limburgs eerste kampioen bij de standaardteams. Ze wonnen overtuigende 4-0 tegen Rood-Wit’67. Deze prestatie stelde de club, onder leiding van de scheidende trainer Chesron Geuns, vier wedstrijden voor het einde van de competitie veilig als kampioen.

RKSVO kampioen

De kampioenskansen voor RKSVO namen toe na het verlies van de naaste concurrent SVSH tegen Neerkandia met 3-2, eerder op de dag. Deze ontwikkeling, vlak voor de aftrap van de wedstrijd van RKSVO, zette extra druk op het team. Desondanks slaagden de spelers erin de kampioenszenuwen te overwinnen en net voor de rust op voorsprong te komen dankzij een doelpunt van Sid Huber. In de tweede helft zetten Ruud van den Boom, Daan Janssen en Rob Vaes met hun doelpunten de overwinning en daarmee de kampioenstitel vast.

Deze overwinning betekent voor RKSVO de terugkeer naar de derde klasse na slechts één seizoen afwezigheid.