Skip to content

Filmmaakster Janske (20) maakt een film over de dood

Redactie
10 april 2024 | 20:00

Advertentie

Janske Bijlmakers, een 20 jarige jongedame uit Nederweert, maakt als afstudeerproject aan de Dutch Filmers Academy de film “Waar is Noud?”. In deze video beantwoordt ze diverse vragen over de film en het maakproces van de film.

Waar is Noud?

“Waar is Noud?” is een korte kinderfilm die een hybride is tussen animatie en live action. De film vertelt het verhaal van Lenne, een jong meisje dat recent haar tweelingbroertje is verloren. Lenne waant zich in de rol van onderzoeker en gaat op onderzoek uit om zo haar brandende vraag te kunnen beantwoorden: Waar is Noud? Samen gaan we op reis door Lenne haar fantasie, terwijl ze haar eerste stappen zet richting de acceptatie van de dood. Op haar reis moet Lenne leren omgaan met haar eigen rouwproces en dat van haar ouders.

Het verhaal ven Lenne is een verhaal dat dichtbij Janske staat. Op 3-jarige leeftijd verloor zij haar broertje. Dit zorgde ervoor dat Janske later in haar leven, net als Lenne, veel vragen had over het thema “de dood”. Door zelf betekenis te geven aan de dood en hier een beeld aan te koppelen heeft Janske de dood leren te accepteren. Janske geeft aan dat (prenten)boeken en films haar hierbij hebben geholpen. De jonge maakster hoopt met haar film anderen op weg te helpen met hun acceptatie en verwerking van de dood.

Casting

De crew van “Waar is Noud?” is opzoek naar 4 getalenteerde acteurs die voldoen aan de onderstaande eisen. Ben jij degene die wij zoeken? Mail naar het onderstaande mailadres een foto van jezelf en je CV en wie weet sta jij op 2 & 3 mei op de set van “Waar is Noud?”.

Mitch Bosman

  • 34 jaar.
  • Lichte huidskleur en met voorkeur donkere haren.
  • Gevoelig, sociaal en perfectionistisch.

Mitch is de vader van Lenne en recent zijn zoontje verloren. Om die reden zit Mitch de laatste tijd snel hoog in zijn emoties en raakt hij makkelijk gefrustreerd.

Noud Bosman

  • Minstens 7 jaar oud zijn, maar het liefst iemand die jonger oogt.
  • Lichte huidskleur en met voorkeur oranje haren.
  • Liefdevol, eerlijk en gevoelig

Noud is het overleden tweelingbroertje van Lenne. Samen met Lenne speelt hij in haar fantasie in wolkenkastelen en vliegt hij door de lucht als een superheld. De rol van Noud bestaat uit stem acteren, omdat zijn scenes geanimeerd zijn.

De casting vindt plaats op 18 april in Eindhoven, je kunt je aanmelden via het mailadres: waarisnoud.defilm@gmail.com

Voor nog meer informatie over de film klik dan hier.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

67
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
5 oktober 2024 | 12:00
Bekijk hier of jij gewonnen hebt…
1 oktober 2024 | 19:00

Advertentie