Skip to content

Commotie in Nederweert na nieuws over schrappen fietsbruggen

Redactie
12 april 2024 | 18:00

Advertentie

Al meer dan 10 jaar is de gemeente samen met inwoners, stakeholders en de provincie Limburg bezig met het oplossen van de verkeersknelpunten in Nederweert. Er ligt een negendelig plan klaar, maar onlangs werd duidelijk dat de kosten enorm zijn gestegen en dat dit mogelijk gevolgen heeft voor de toekomstige fiets- en voetgangersbruggen.

N266 en N275

Het nieuws over het schrappen van de bruggen zorgt voor veel commotie onder inwoners, met name de inwoners van Budschop. Maar ook dorpsraden en gemeenteraadsleden vinden iets van de kwestie. We gingen met deze mensen in gesprek.

De gemeente is ook om een reactie gevraagd, maar ze geven aan graag nog te willen wachten met een reactie tot na het besluit van 23 april.

Advertentie

7 Reacties

  1. BBB Limburg heeft aan het einde van de middag een motie ingediend in de Provinciale Staten vergadering welke is aangenomen (28 voor – 16 tegen) om de bruggen ongewijzigd in het plan te laten staan.

  2. Wat ik maar niet begrijp; waarom niet gewoon de horeca mee laten betalen, die zo graag OP de kruising wil huisvesten?

  3. MOTIE AANGENOMEN!
    In de Provinciale Staten vergadering van 12 april is de motie vreemd “Nederweert verkeersveilig” van John Huizing (BBB Limburg) aangenomen!
    De motie roept de provincie op om haar deel in de financiering van de kosten en de meerkosten gestand te doen om zodoende de gemeente Nederweert in staat te stellen het plan inclusief de 2 bruggen te realiseren.
    Elke Limburger en elke regio telt!

  4. Dan zal de Nederweerter horeca weer vaten leeg moeten gaan tappen ipv die sixpack weekenden om dat te kunnen bekostigen Verder nog lucratieve ideeën R?

  5. Als je gaat schrappen zorg dan op zn minst voor een veilig alternatief gemeente Nederweert ,
    En pak dan gellijk de onveilige situatie bij de Ospelseweg kruising aan.

  6. Voor Gemeente Nederweert is welvaart zeer belangrijk.
    Maar voor het welzijn van de burger schiet het mijn inziens tekort.

    Dan mag de oversteek op brug 15 onveilig zijn, men zou fietsers en voetgangers een veiliger oversteek kunnen bieden door dit punt te ontlasten.
    Creëer die nieuwe oversteek met de fiets/voetgangersbrug over het kanaal tussen Budschop en de Schoolstraat..
    Men stimuleert dat de burgers eerder de oversteek maken met fiets of te voet ipv met de auto boodschappen te doen. Het is ook veiliger voor de jeugd om naar school of hun clubjes te gaan.

    Het is straks ook makkelijker om de nieuwe bibliotheek, de Pinnenhof, winkels en horeca te bereiken.
    Een nieuw blokje om zou gestimuleerd worden om mensen nog meer in beweging te krijgen.
    Ook zou de wijk Merefelt en Budschop meer bij Nederweert horen dan nou het geval is.

    Waarom nog langer wachten…. Breng Nederweert tot elkaar!!

  7. Beste Bert, wachten, uitstellen , wachten , uitstellen.,is te duur geworden . Daar is Nederweert kampioen. Snel, geld aan het OLS. En andere slechte ideeën zoals een pontje in het kanaal ..waar de Nederweerter burger niks aan heeft…..hoe kom je er op . Waar gaat het in Nederweert nog over ? Zeker niet over de inwoners . De Rabo bank die leeg staat, nee pandjes huren die verbouwt moeten worden voor verenigingen , in plaats 1 pand huren voor verenigingen . Dennis staat te huur. Waarom daar niet ? Heeft de gemeente meningsverschillen gehad, dat daar niks mee gedaan wordt? Daar hoort de burger niks van, nee waren ze maar eens eerlijk tegenover hun burgers waarom geld uit wordt gegeven aan diverse verbouwingen van panden. Wie neemt überhaupt die beslissingen ,zonder een burger of vereniging bij te betrekken. Ik denk dat ze dat te moeilijk vinden om met met de gewone burger te praten. Ik ben benieuwd wanneer we openheid krijgen, ik denk nooit.Dus Bert wachten op iets waar de burger niks aan heeft , maar wel kan betalen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie