Skip to content

Geologie van Limburg

Redactie
16 augustus 2013 | 7:00

Advertentie

foto lezing Geologie in LimburgVan 1 augustus tot 1 december staat in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man een expositie over geologie in Limburg. Naar aanleiding daarvan verzorgt Drs. Hans de Jong een lezing over dit thema. De lezing is op dinsdag 3 september om 19.30 uur in het NMC De IJzeren Man.

Geologie van Limburg

Onder ons ligt een middelgebergte met flinke hoogteverschillen. Dat middelgebergte is voor een deel al heel oud. Maar af en toe krijgt het een nieuwe impuls waardoor de hoogteverschillen weer groter worden. In de meest recente aardgeschiedenis is dat proces nog steeds aan de gang. Aan de aardoppervlakte zien we er niet zo veel van. Natuurlijk staat met name Zuid-Limburg bekend als heuvelland, maar dan praten we over hoogteverschillen van ruim 200 meter. Echter, in de diepere ondergrond zijn die verschillen veel groter. Het blijkt dat in de afgelopen 300 miljoen jaar de tektoniek – bewegingen in de aardkorst – de belangrijkste motor voor de vorming van het huidige Limburgse landschap is. Uiteindelijk is bijna alle reliëf daaruit te verklaren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie