Skip to content

Hulpmiddelendepot ‘Lânger Toês’ heeft een nieuw telefoonnummer!

Redactie
19 april 2024 | 12:00

Advertentie

Het komt regelmatig voor dat mensen een (ongebruikt) hulpmiddel in huis hebben dat ze eigenlijk niet meer nodig hebben. Ook als er woningen vrijkomen blijven er vaak hulpmiddelen achter. Vaak zijn de spullen nog prima voor hergebruik en kan iemand anders hier enorm mee geholpen zijn. In dat geval hoort Lânger Toês graag van je en kun je bellen naar het nieuwe nummer van coördinator Ber Mertens: 06-27386433.

Lânger Toês

De volgende hulpmiddelen worden door Lânger Toês verzameld:

  • voor de veiligheid in huis: zoals een douche- en toiletbeugel, douchekruk, drempelhulp, toiletstoel of toiletverhoger;
  • om de mobiliteit te bevorderen: zoals een wandelstok, elleboogkrukken, looprek, rollator of rolstoel;
  • op het gebied van zit- en ligcomfort: zoals een relaxfauteuil met een sta-op functie.

Plan een afspraak in
Heb je thuis een hulpmiddel dat je kunt missen en beschikbaar wilt stellen aan iemand anders? Je kunt deze op afspraak naar Woningvereniging Woonik brengen. Het adres is Gutjesweg 6 in Nederweert (Budschop). Het is de bedoeling dat je vooraf belt met coördinator Ber Mertens om een tijdstip af te spreken. Ber beoordeelt dan meteen of het hulpmiddel geschikt is om iemand anders blij mee te maken. Ber Mertens is bereikbaar op het nieuwe nummer 06-27386433.

Hulpmiddel nodig?
Heb je een hulpmiddel nodig? Informeer dan of het beschikbaar is door te bellen met de coördinator. Als het beschikbaar is dan kun je een afhaalmoment afspreken. Indien gewenst kan de klussendienst het hulpmiddel, mits het om een kleine voorziening gaat, tegen een kleine vergoeding in jouw woning aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het vastschroeven van een beugel of drempelhulp.

Gebundelde krachten
Lânger Toês heeft onlangs de Kringlogo-prijs voor het beste circulaire burgerinitiatief 2024 van Limburg in ontvangst mogen nemen. Het initiatief combineert de krachten van de gemeente Nederweert, WoonIk en de klussendienst van het Repair Café. Samen hebben zij een hulpmiddelendepot opgezet onder de naam ‘Lânger Toês’, met als doel mensen te voorzien van de juiste hulpmiddelen, zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie