Skip to content

Harmonieën Nederweert en Ospel bundelen krachten voor nieuwe muziekvereniging

Redactie
22 april 2024 | 8:39

Advertentie

Op 18 april jl hebben de besturen van Harmonie St. Joseph Nederweert en Harmonie Melodie der Peel Ospel tijdens een gezamenlijke ledenbijeenkomst steun ontvangen voor het voornemen om binnen anderhalf tot twee jaar toe te werken naar een nieuwe muziekvereniging voor Nederweert en Ospel, waarin beide verenigingen opgaan. Dit initiatief komt voort uit een groeiende eenheid binnen de muziekverenigingen en de wens om een toekomstbestendige organisatie te creëren.

Nieuwe muziekvereniging

Het samengaan van de twee harmonieën wordt gezien als een stap vooruit die tegemoetkomt aan de reeds bestaande praktijk van samenwerking tussen de muzikanten. De geleidelijke samengaan tussen de twee verenigingen, zowel in muzikale als bestuurlijke zin, heeft de weg vrijgemaakt voor deze strategische volgende stap.

Jos Willekens en Carla Dieteren, respectievelijk voorzitters van Harmonie St. Joseph Nederweert en Harmonie Melodie der Peel Ospel, benadrukken dat de historie en tradities van beide verenigingen een belangrijke plaats zullen krijgen binnen de nieuwe muziekvereniging. De komende anderhalf tot twee jaar zal, projectmatig met deelname van leden van beide verenigingen en externe expertise gewerkt worden aan de totstandkoming van een nieuwe muziekvereniging.

Het besluit om dit traject in gang te zetten betekent niet dat de huidige verenigingen onmiddellijk worden opgeheven. Pas als er een volledig en volwaardig plan ligt voor de gezamenlijke nieuwe vereniging zullen de ledenvergaderingen van beide verenigingen een definitief besluit nemen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie