Skip to content

Alzheimer Café Weert over rechtsbescherming bij dementie

Redactie
26 april 2024 | 10:00

Advertentie

In verband met tweede Pinksterdag wordt het Alzheimer Café deze keer niet op de 3e maar de 2e maandag van de maand gehouden, dus 13 mei. Het thema is deze avond: Rechtsbescherming bij dementie.

Alzheimer Café Weert

Voor mensen met dementie wordt het tijdens het ziekteverloop steeds moeilijker om de eigen wensen kenbaar te maken. Bovendien kan men op een bepaald moment niet meer de eigen belangen behartigen. Welke rechten heeft de persoon met dementie dan? En welke rechten hebben de mantelzorgers? Wat moet er allemaal worden geregeld?

Deze avond komt een notaris hierover praten. Je krijgt tips en informatie hoe je ervoor kunt zorgen dat de belangen van alle betrokkenen goed worden geregeld en in vertrouwde handen zijn. Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het eerste kopje koffie of thee wordt gratis aangeboden, een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in het Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, 6001 GV Weert. Inloop vanaf 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Voor meer informatie, mail naar karin.van.de.kruijs@dezorggroep.nl of irene.verheijden@hulpbijdementie.nl.

Vooruitblik op maandag 17 juni: Muziek, waarom Niet? Herinnering en plezier beleven met muziek en beweging.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie