Skip to content

VIDEO | Joost Eerdmans (JA21) sliep afgelopen nacht naast Windpark Ospeldijk

Redactie
3 mei 2024 | 14:31

Advertentie

Om zelf de overlast van grote windturbines te ervaren, sliep JA21-fractievoorzitter Joost Eerdmans afgelopen nacht in een caravan op vijfhonderd meter afstand van windturbinepark Ospeldijk in Nederweert.

Joost Eerdmans

Joost Eerdmans is uiterst kritisch op de plaatsing van windturbines op land. “De impact van deze windturbines op omwonenden is groot. Zij hebben overdag last van slagschaduwen en ‘s nachts kunnen zij niet slapen vanwege het voortdurende gebrom dat de turbines veroorzaken.” aldus Eerdmans.

In eerste instantie kon de JA21-fractievoorzitter niet in slaap komen. Rond half twee was het even gestopt met regenen en is hij naar buiten gegaan. Ik heb toen het geluid opgenomen van de turbines. Hij was niet alleen te gast, ook Thomas van Groningen van het televisieprogramma Op1 sliep een stukje verderop. Vanavond is de fractievoorzitter bij hem te gast in de studio in Hilversum. Daarnaast bracht EditieNL vrijdagmorgen ook een bezoek aan de politicus.

Advertentie

4 Reacties

  1. Mooi! Dan is er eindelijk iemand uit Den Haag geweest, die de penetrante ziekmakende mestlucht zelf heeft geconstateerd, wat Ospel al jaren moet ondergaan

  2. ik woon mijn hele leven al an de buitenrand van ospel.
    en ik ruik meer van de stads auto dan van de boer.
    misschien is mijn neus eraan gewend geraakt.
    Maar man Wouter misschien niet een idee om te verhuizen?
    elleen maar bagger geur en varkens bij jou bij meerdere artikelen. ooit gehoord van de boer bemest het land in het voorjaar of is het zo dat iedereen en alles op jou neus moet afgestemd worden?

    Neem eens vakantie in een stad dan lucht je misschien op.

  3. de betrokken omwonenden kijken hier met een goed gevoel terug. We zijn door zowel Joost Eerdmans en zijn persvoorlichters als ook de betrokken media met respect benaderd. We waren aanvankelijk bezorgd voor een “media-circus’ dan wel politieke statements. Wat we uiteraard niet willen.
    Het was fijn dat er vanuit zoveel hoeken daadwerkelijk betrokkenheid getoond werd en men wél wilde weten.
    Zowel de plaatselijke media als Nederweert24 (waarvoor dank) als het interview vrijdagmorgen met de Limburger.
    Ook de aandacht van de landelijke pers zoals ANP, Met het oog op Morgen, Editie NL, Hart van Nederland en niet te vergeten de journalisten van OP 1 Thomas van Groningen en Mark Brantsma, die ook bij een van de omwonenden hebben overnacht. Met vervolgens een mooie terugblik op Nederland 1 in het programma OP 1 afgelopen vrijdagavond : https://youtu.be/ioklxxOJHes?si=Lm-kw6hLklqNDhZD
    Jammer dat Zuidenwind slechts één enkel bericht stuurde naar de persvoorlichter met het volgende bericht: “geachte hr…. Uit de media begrijpen wij dat jullie gaan overnachten bij windpark Ospeldijk. 2 molens zijn eigendom van WML en 2 van burger coöperatie Zuidenwind. Met 800 lokale leden hebben wij het lokale eigendom van deze twee molens en de revenuen ploegen wij terug in diezelfde lokaliteit Denk daarbij aan ondersteuning verenigingsleven, dorpskernontwikkeling, verduurzaming, verenigingsgebouwen, buurtbus. informatie kunt u opvragen bij A. B. etc. ”
    Wij worden door hen dan ook stelselmatig doorverwezen naar de vergunningverleners. Nooit een enkele vraag hoe ze zouden kunnen ondersteunen om de ernstige hinder te verminderen. Dan wel afgeweerd met: zijnde een “beleving” omdat de berekende getallen kloppen”…
    We spreken de hoop uit dat er alles aan gedaan zal worden de nieuwe landelijke normen voor windturbines veilig te maken voor mens, dier en natuur. Het voorstel dat nu op tafel ligt van 2 x tiphoogte bij turbines momenteel van 280 meter hoog is onaanvaardbaar.
    Daar zijn dan ook vanuit het hele land massaal zienswijzen op ingediend door bezorgde burgers, wetenschappers, ingenieurs, artsen, natuurorganisaties enz. https://www.platformparticipatie.nl/windturbinesleefomgeving/voornemen+windturbinebepalingen/documenten+nationale+windturbinebepalingen/default.aspx#folder=2312934


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-Nederweert-2023-24
Vrijdag 18 oktober
12 september 2024 | 16:14
Waat unne Kraom Anne en Baoz
Ook worden er enkele medische kwaaltjes besproken
31 augustus 2024 | 17:00
62-1
Abonneer op ons Youtube-kanaal voor meer video’s
31 augustus 2024 | 12:00
Lieke-en-Foss-waat-unne-kraom-1
Lievelingseten & vakantietips!
24 augustus 2024 | 17:00

Advertentie