Skip to content

Jeroen Lenaers verwelkomt 25.000ste bezoeker in het Europees Parlement

3 mei 2024 | 17:00

Ouderenvereniging St. Willibrordus uit Stramproy had vandaag een bijzondere eer. De groep bevatte de 25.000ste bezoeker aan het Europees Parlement die CDA-parlementariër Jeroen Lenaers uit Stramproy mocht ontvangen.

Stramproy

Lenaers, die zelf uit het Weertse dorp komt, ontvangt iedere week een buslading Limburgers in Brussel om hen te vertellen over zijn werk in de hoofdstad van de Europese Unie. Na 10 jaar lidmaatschap van het parlement maakte hij de balans op en kwam erachter dan hij deze vrijdag de 25.000ste bezoekers ontving.

Na een heerlijk stuk Limburgse vlaai te hebben gegeten maakte de groep kennis met Jeroen en het Europees Parlement. Lenaers is in het Europees Parlement woordvoerder namens de grote Europese Christendemocraten (EVP) op onderwerpen als binnenlandse zaken en migratie, maar heeft zich in de afgelopen jaar ook sterk gemaakt voor het behoud van de Limburgse schutterscultuur en de beschermde status voor Limburgse vlaai.

Op 6 juni is Lenaers verkiesbaar tijdens de Europese verkiezingen vanaf plek 3 van de CDA-lijst. Hij is op dit moment de enige Limburgse kandidaat bij alle partijen die kans maakt op een zetel in het Europees Parlement in Brussel.

Advertentie

1 Reactie

  1. Jeroen Lenears is de enige Limburger die nog verkiesbaar is op 6 juni

    Gun deze man zijn 3de termijn als europarlementariër.,en vooral als 1 van de vice voorzitters. Dit is niet allen goed voor Jetoen maar ook voor onze positie voor Limburg als geheel.
    Je zou het niet direct zeggen maar de provincie Limburg neemt binnen de Euregiio een belangrijke plaats in. Limburg kan echt wel een goede vertegenwoordiger in Brussel gebruiken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie