Skip to content

Nederweert Anders | Een brug te ver?

Redactie
7 mei 2024 | 12:24

Advertentie

Nederweert Anders deelt graag haar bevindingen uit de raadsvergadering van 23 april met jullie, waarbij het vooral ging over de besluitvorming rondom de N266-N275. Vanwege de grote impact voor Nederweert, onder andere merkbaar door de overhandiging van een petitie en een goedgevulde publieke tribune, zullen we ons hiertoe beperken.

Nederweert Anders

Helaas wachtte Budschop een grote teleurstelling: de nieuwe wandel- en fietsbrug over het kanaal, die voor een veilige nieuwe verbinding zou zorgen ging niet door. Voor de coalitie was dit blijkbaar een brug te ver! Hoewel al na de vergadering hier en daar de roep om alsnog een randweg werd gehoord, is dit gelukkig een gepasseerd station en waren de twee bruggen een veel goedkoper én verantwoorder alternatief. Voor een goed begrip: de Randweg werd toentertijd al begroot op ruim 20 miljoen euro en zou nu waarschijnlijk meer dan het dubbele kosten!

Helaas bleek de brug over de Zuid-Willemsvaart, waarvoor plannen bestonden om deze naar een zeer gewaardeerde en helaas overleden wethouder te noemen, mede onderuit gehaald door diens eigen partij. De kosten zouden daarbij leidend zijn, terwijl er geld te over is. “Het kan verkeren” zei Bredero al, maar om in de verkeerssfeer te blijven: hier is sprake van een zwalkend beleid, vooral ten nadele van de meest kwetsbare verkeersgroepen.
Het Jongeren Akkoord Nederweert heeft in het verleden consequent gepleit voor een alternatief voor de randweg met accent op de verkeersveiligheid van het langzaam verkeer. Daar blijft na de besluitvorming op 23 april weinig tot niets meer van over, want hoewel de coalitie de brug over de N275 wel wil handhaven, moet de Provincie daarvoor met extra geld over de brug komen. De Provincie had dit geld echter alleen toegezegd onder de strikte voorwaarde, dat beíde bruggen werden gerealiseerd.
Ook de brug bij McDonalds lijkt er daarmee een brug te ver..

In een gezamenlijk amendement van D66 en Nederweert Anders bleven beíde bruggen behouden, weliswaar met een hoger prijskaartje voor Nederweert, maar te verantwoorden door een meer dan toereikende financiële reserve en de garantie van de extra provinciale financiële bijdrage.

Het risico is groot, dat na jarenlang gepraat er uiteindelijk slechts een uitgeklede versie van de aanvankelijke plannen overblijft en dit vooral ten koste van het langzaam verkeer. Daarmee blijven we een van de rijkste gemeentes van Limburg, maar het mag duidelijk zijn dat Nederweert Anders liever andere keuzes had gezien en blijft strijden voor een brug tussen Budschop en Nederweert.

Advertentie

12 Reacties

  1. hallo Nederweert Anders, bij de plannen voor een randweg was maar 25 % van de kosten voor de gemeente Nederweert. dus van de 20 miljoen hoefde Nederweert er maar 5 miljoen te betalen. nu praten we alleen over de aanpassingen over een bijdrage van meer dan 15 miljoen. dus zelfs al was de randweg dubbel zo duur geweest dan nog was de gemeente Nederweert rijker geweest als na deze halfslachtige oplossingen. kortom Het college met Nederweert Anders is economisch gezien het slechtste wat de inwoners van Nederweert is overkomen. kortom vertel de gehele waarheid voordat jullie zoiets schrijven.

  2. De grootste teleurstelling voor Budschop is toen jullie Randweg west “afschoten”.
    Eigenlijk voor heel Nederweert…….
    DE grootste Blunder uit de Nederweerter Politiek!!!

  3. Niet erg sjiek van dit politieke clubje om een overleden wethouder te betrekken in dit bedenkelijke stukje manipulatie van de feiten. Hoe diep kun je zinken. Nog lager dan het Zeeuwse zeeniveau blijkbaar.
    En de rekensommetjes kloppen voor geen meter. Maar dat heet dan ‘andere politiek bedrijven’ .

  4. Als die brug kon praten…wat een tijd hebben we daar meegemaakt. Bonje in de Riva met die van Someren gekregen. Die kregen schoor wie unne jonge hondj. Die hebben de grond van de brug amper geraakt. Er was er eentje, die nog een hoop hondentront in z’n nek geduwd kreeg.

  5. Een brug te ver?
    Nee, het is een randweg te weinig.
    Afgeschoten door Nederweert Anders die, helaas succesvol, door middel van een lobby en publieks beïnvloeding het eigen belang voorop heeft gesteld.
    De coalitie partners hebben hieraan toegegeven en zijn hier net zo hard debet aan. Een de motieven van sommige om tegen de randweg te stemmen was om zelf op het pluche te komen is ronduit walgelijk. Het ironische is dat een van deze figuren er nu zelf last van heeft.

  6. Ik denk dat een partij die dit soort desinformatie durft te verspreiden gewoon minachting heeft voor de burgers en kiezers.

  7. Het verkeer rond en door Nederweert dat steeds drukker wordt is het schrappen van de bruggen niet te verantwoorden. Hoe langer het uitstel hoe duurder het wordt om deze later toch nog te realiseren. De fietstunnel
    werd indertijd ook te duur en zal er nu wel komen. Deze bruggen zijn in deze tijd van toenemende economische bedrijvigheid hard nodig voor de veiligheid.

  8. De randweg had er zeker moeten komen, maar dan wel de langere variant en niet die vlak langs Kerneel af. En dat zeg ik als inwoner van Boeket die veel meer last van die langere variant zou hebben gehad.
    Maargoed het is de (Nederweertse) politiek ten voeten uit, praten, zaniken, modder gooien, geen daadkracht en jaren later blijkt de begroting gemist.
    En zoals al eerder aangegeven, om Cuijpers hierbij te betrekken is beneden alle peil. Maar daar onze arrogante Zeeuw wel mee bekend.

  9. Het is duidelijk dat gezond mensenverstand bij college en raadsleden ver te zoeken zijn. Je ziet toch zelf dat het toenemende verkeer, met files richting Eindhoven, steeds meer kiezen voor de sluiproute langs het kanaal, wat de situatie er niet beter op maakt. Bovendien is de eenvoudigste oplossing om van Brug 15 een autovrije brug te maken, aangezien auto’s best een stukje verder over de randwegbrug kunnen rijden.
    Verder denk ik dat de randweg zeker nog niet uit het zicht is. Men zou bijvoorbeeld hierover een referendum kunnen houden wat de inwoners hiervan denken. DAT is democratie!!
    En neem in dat referendum ook mee of aansluiting bij Weert niet de betere oplossing is voor de incompetentie van dit gemeentebestuur sinds JAREN!!

  10. Weinig visie in deze gemeente. Blijven wij nu in de toekomst met een drukke provinciale weg door het hart van ons dorp zitten? Waar zie je dat nog? Alleen in het oostblok volgens mij. Elk respecrerend dorp zou zo’n gedrocht door het hart van je dorp willen aanpakken. Maar niet hier….pappen en nathouden. Zou een mooie nieuwe slogan zijn voor Nederweert!

  11. Is dat nou echt nodig, Jan, te moeten scoren over de rug van een overleden dorpsgenoot. Is dat niet erg goedkoop?
    Laat ik het op mijzelf betrekken: zo ben ik niet opgevoed. En vele met mij denk ik hier in Nederweert.
    En dat verhaal van die miljoenen van jullie klopt gewoon niet. Wel wrang dat in de laatste raadsvergadering het uitgerekend deze partij was die wethouder Franssen er van beschuldigde niet goed te kunnen tellen…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie