Skip to content

Biljarten | BDL, Centraal 07 en HOB vanaf komend seizoen samen verder

Redactie
9 mei 2024 | 21:04

Advertentie

Na een aantal oriënterende gesprekken hebben de biljartverenigingen BDL en Centraal 07 deze week besloten om te fuseren. Toen bekend werd dat cafe-zaal Centraal in Nederweert in juli 2023 hun deuren ging sluiten moesten beide verenigingen een jaar geleden op zoek naar een ander clublokaal. Alhoewel Centraal 07 in principe graag in Nederweert had willen blijven werd uiteindelijk gekozen voor House of Billiards poolcentrum, gelegen aan de Maaspoort in Weert. BDL ging Centraal 07 voor in deze keuze. De fusie-vereniging krijgt bij HOB de beschikking over 3 biljarttafels.

BDL, Centraal 07 en HOB

Heden en verleden
Cijfers van diverse Bonden tonen het onberispelijk aan. Ook in onze regio kent de biljartsport – in zijn oudste vorm – de laatste jaren een forse terugloop aan beoefenaars en belangstelling. Van oudsher een echte cafésport! Maar sluiting van een flink aantal horecagelegenheden, gebrek aan jeugdleden en corona zijn mede debet aan de teloorgang van deze mooie sport. Door het samengaan hopen beide verenigingen het kader- libre- en bandspel voor de toekomst en hun leden in de regio te kunnen behouden.

’t Blaakven was in de voorbije decennia – zowel in de MLBB als in de WBB – een geduchte tegenstander. Met toenmaals spelers als Piet Seerden, Bairke en Mies Tullemans en nadien Johan Martens, Louis Pols en de gebroeders Leo en Jan Kanters verwierf ook ’t Blaakven veel faam en sympathie in de regio. Ook Nederweert kende met de verenigingen Merenveld en DLV een grote reputatie in Midden Limburg. Spelers als Jo Douven, Jan Vossen (DLV) en Victor Trouwen, Graat van Doren, Karel Smits en Harrie Brinkmans (Merenveld) waren de toppers van toen. Door de (her-) oprichting van Centraal 07 bloeide de biljartsport in 2007 in Nederweert gelukkig weer op.

Huisgenoten
BDL (voorheen ’t Blaakven) – dat sinds mei 2018 eveneens cafe-zaal Centraal als thuishaven had – maakte dezelfde keuze als Centraal 07, waardoor beide verenigingen als “huisgenoten” verder kunnen gaan. De fusievereniging telt met ingang van komend seizoen 2024-2025 ruim 35 leden en gaan met 12 teams deelnemen aan de verschillende competities. Deze teams komen uit in respectievelijk de Koninklijke Nederlandse Biljard Bond (KNBB), de Midden Limburgse Biljard Bond (MLBB) en in de Weerter Biljard Bond (WBB) en spelen in de disciplines: kader en libre.

Traject “samen verder
De besturen van beide verenigingen alsook de uitbater van HOB geven aan dat de gesprekken op constructieve en prettige wijze zijn gevoerd, met begrip voor elkaars mening en doelstellingen. Zodoende kon in de gezamenlijke vergadering deze week o.a. besloten worden dat komend seizoen 2024-2025 de bestaande teams van Centraal in tact zullen blijven. Verder neemt één lid van Centraal 07 plaats in het bestuur van de vereniging. Voor wat betreft de overige zaken worden de komende tijd beslissingen genomen zodat het nieuwe seizoen goed van start kan gaan. Via de website van de vereniging kun je regelmatig op de hoogte blijven van nieuws, wedstrijdprogramma’s, uitslagen en standen, toernooien, ed.

Advertentie

5 Reacties

  1. De gezusters Siem hadden toendertijd in het cafe ook een biljart staan.
    Nadat ik zo zaat als ‘n schup de kantine van merefeldia uit was gerold, nog effe een afzakkertje daar genomen. Je raadt het al…kotste ik die hele biljaar onder. Dat groene tapijt had nu alle kleuren van de regenboog. Toos kwam me met de mattenklopper achterna.

  2. Wouter, ik vraag me af of je tijdens het reageren wel nuchter bent?
    Bijna bij elke reactie komt er wel iets uit een of andere lichaamsopening rollen!!!

  3. Uit een lichaamsopening Nellie .? Wouter gaat altijd via de artiesten ingangg . Praatjes vullen geen gaatjes .

  4. Ik ken een dame, die heeft alles bijna gewonne met biljaare.
    knap


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie