Skip to content

Hoe gaat het met de eerste ‘De Gezelligste Straat’ winnaars?

Redactie
12 mei 2024 | 12:00

Advertentie

Tijdens Burendag, op zaterdag 28 september 2024, kiest de gemeente Nederweert voor de zevende keer ‘De Gezelligste Straat van Nederweert’. Wie wonnen de voorgaande edities en wat heeft dit deze straten gebracht? In dit artikel blikken ze samen met de winnaars terug op de eerste editie van ‘De Gezelligste Straat van Nederweert’.

‘De Gezelligste Straat’

Wie zijn jullie en in welke straat wonen jullie?
Wij zijn de trotse bewoners van de Zandstraat in Ospeldijk.

Waarom hebben jullie destijds mee gedaan aan ‘De Gezelligste Straat’?
Wij hebben met elkaar het initiatief ‘de pluktuin’ verwezenlijkt. Dit hebben wij niet alleen met de bewoners uit de straat, maar ook samen met de inwoners uit Ospeldijk gedaan. Een mooi initiatief wat ons samenbrengt en wat perfect past bij ‘De Gezelligste Straat’. 

In welk jaar hebben jullie gewonnen?
Wij hebben in het jaar 2018 gewonnen.

Wat heeft de deelname jullie gebracht?
Meedoen en het mogen winnen van editie 1 van ‘De Gezelligste Straat’ heeft naast de eer en de roem, ook gezorgd voor nog meer gezelligheid en betrokkenheid naar elkaar toe.

Welke activiteiten vinden er op jullie straat of in jullie buurt plaats?
De opschoondag, rommelroute, Koningsmarkt, kerstmarkt en de straatbarbecue zijn activiteiten waar wij aan deelnemen. 

Wij zijn stiekem nog steeds de ‘Gezelligste Straat’ omdat:
Er is altijd van alles te beleven in ons dorp Ospeldijk en daarmee ook in onze straat. Met de activiteiten zoals hierboven al beschreven is er saamhorigheid en gezelligheid in de buurt voor jong en oud.

Waarom zou iedereen mee moeten doen aan ‘De Gezelligste Straat?
Het zorgt voor contact met je buurtbewoners, gezelligheid en saamhorigheid. Samen is alles leuker!

Woon jij in ‘De Gezelligste Straat’ van 2024? Meld je straat dan aan!
Het aanmelden kan tot en met 31 augustus 2024. Alle activiteiten binnen jouw straat, of die nu in de winter, lente, zomer of herfst plaatsvinden, kunnen worden aangemeld voor ‘De Gezelligste Straat 2024’.

Aanmelden
Vermeld in de aanmelding om welke straat het gaat en geef een korte omschrijving van de activiteit die jullie organiseren. Geef ook aan waarom jullie de prestigieuze titel en wisseltrofee zouden moeten winnen. Het verhaal bij de activiteit, dat bijdraagt aan het saamhorigheidsgevoel en het nog meer oog hebben voor elkaar, zien we graag terug in de aanmelding.

Aanmelden kan bij Regisseur leefbaarheid Harold van der Haar voor de dorpskernen Nederweert en Leveroy h.vanderhaar@nederweert.nl. Voor de dorpskernen Ospeldijk, Ospel, Budschop en Nederweert-Eind kun je bij Regisseur leefbaarheid Lilian Kwaspen terecht: l.kwaspen@nederweert.nl.

Advertentie

3 Reacties

  1. Vroeger ooit een buurtfeest gehad. De sfeer was prima, totdat die bewoner van huisnummer 78 naar huis ging om op naar zijn eigen wc te gaan….kwam die thuis…betrapte hij de buurman van 76 in z’n nest met z’n vrouw…daarna nooit meer een buurtfeest gehad

  2. Dat zijn de feestjes wouter . gezelligheid kent geen tijd
    .
    Groet Wil

  3. Ha Wil.
    Daar heb je een punt. Echter…snap ik die buurman van 76 niet. Hij heeft zelf geine pongel thuis zitten. Die van 78 was aarslelijk. Leek of ze zo uit uit ‘n baggeschuur ontsnapt was. Al heb ik 10 blikken halve liters Schutenbrau op….dan was ik er nog niet op voorschut op gegaan


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie