Skip to content

Eynderhoof trots op Antje

Redactie
20 mei 2024 | 20:35

Advertentie

Het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof feliciteert de organisatie van Antje de Musical

De groots opgezette musical over Antje, die vrouw die begin vorige eeuw op het station in Weert vooral grote bekendheid verwierf door de verkoop van kleine vlaaitjes, speelt zich af in de perioden 1913 tot 1920 en in de huidige tijd. Inmiddels is het succes van de musical al breed belicht in de pers. Velen hebben genoten van de enorme productie, maar naast vlaaitjes heeft Eynderhoof stiekem een mooie bijdrage mogen leveren aan het historisch spektakel.

Eynderhoof trots op Antje

In april 2023 werd Anja van der Heijden, vrijwilligster van het openluchtmuseum al benaderd door de organisatie van Antje voor deskundig advies met betrekking tot de kleding die de acteurs zouden moeten gaan dragen. Daarbij ging het vooral om de styling van alle kostuums voor die tijdsperiode waarin de musical speelde. Het bleef echter niet bij advies alleen en er werd ook gevraagd of de kostuums geleverd zouden kunnen worden. Aangezien Anja zelf deze aantallen passende kostuums niet zomaar op voorraad heeft, is aan de vrijwilligsters van kostuumgroep ‘het Schreurke’ van Openluchtmuseum Eynderhoof om een handje te helpen.

Samen met die dames, Els Teeuwen, Lies Loijen, Maria Gielen, Katalin Gerits, Truus Vaes, Toos Loijen en Marjo Hermans zijn vele uren op vrijwillige basis geinvesteerd in het vervaardigen en passend maken van alle kostuums. Uiteindelijk is alles compleet gemaakt door de kostuums te stylen met allerlei accessoires. Meer dan honderd kostuums zijn door het openluchtmuseum Eynderhoof beschikbaar gesteld aan de musical. Niet alleen de authentieke kleding die perfect paste bij de tijd waarin de musical zich moest afspelen, maar ook de bijbehorende schoenen, klompen, hoeden, sieraden, bontjes en handschoenen. Daarnaast heeft het Openluchtmuseum Eynderhoof tal van attributen geleverd. Je moet daarbij denken aan diverse Karren, kruiwagens en allerlei andere rekwisieten. Eynderhoof was zelfs een belangrijk locatie voor opnames, terug in de tijd, voor een van de sponsoren van het evenement.

Het prachtige resultaat was afgelopen weekend voor het eerst te zien op het toepasselijk toneel buiten bij het station in Weert. De eerste recensies van het publiek zijn zeer positie. En het openluchtmuseum Eynderhoof is er trots op dat ze op de achtergrond een belangrijke bijdrage heeft mogen leveren aan dit mooie schouwspel. Dank aan de dames van het “Schreurke” van Eynderhoof. Terecht het leukste openluchtmuseum van Zuid Nederland.

Openluchtmuseum Eynderhoof
Het Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert Eind is geopend op dinsdag-, woensdag-, donderdag- en zondagnamiddag van 13.00 – 17.00 uur. Meer informatie over openingstijden, entreeprijzen en achtergrondinformatie is te vinden op de website van het museum www.eynderhoof.nl.

Bekijk hier de foto’s van Antje de Musical .

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie