Skip to content

In de sportlight: Robby Harts #15

Redactie
11 juni 2024 | 18:00

Advertentie

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Robby Harts.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen?
Ik ben Robby Harts, 49 winters jong en geboren in Mol. Sedert mijn 21ste van België naar de Lage Landen verhuisd. Nu woonachtig op de Kerneel in Nederweert. Gehuwd met Eveline van den Boom en samen hebben we 2 fantastische kinderen Dries (20) en Bieke (19).

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik beoefen tennis en voetbal. Voetbal vanaf mijn 6de en tennis vanaf mijn 14de. Beide sporten hebben een zeer hoge amusementswaarde vind ik zelf. Alles wat leuk is valt goed vol te houden.

Hoe ben je begonnen met tennis?
Toen ik tiener was sleepte mijn ouders mij altijd mee naar de ontmoetingen van hun tenniscompetitie. Dit waren altijd lange dagen op het tenniscomplex. Uit verveling dan maar een raket ter hand nemen en tegen een of andere muur oefenen. Uiteindelijk maar eens 10 lesjes genomen en zodoende ook zelf competitief gaan spelen.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
Het leuke bij wedstrijdtennis is dat je altijd in gevecht bent met jezelf en een directe tegenstander. Het fysiek en mentaal strijden levert de uiteindelijke winnaar op. Wat het ook mooi maakt is als je een bal fout slaat, je dit ook wel echt zelf gedaan hebt en dus niet iemand anders de schuld kunt geven. Echte minder leuke kanten kan ik moeilijk bedenken buiten misschien de tijd dat je kwijt bent op een competitiedag. Op zo een dag bent je snel 8 tot 10 uurtjes van huis.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in jouw sport te steken?
Ik vind het super leuk om te doen, daardoor kost het echt geen moeite om je spullen te pakken en te gaan tennissen. Sport in het algemeen is goed voor je en het helpt mijn fitheid een beetje op peil te houden.

Zijn er nog doelen die je graag zou willen behalen en welke?
Inmiddels ben ik op een leeftijd gekomen dat ik niet zozeer nog doelen ambieer. Enige doel is dat ik mezelf fit krijg voor de competitiestart. Daarna nog een paar toernooitjes spelen en dat is het wel zo een beetje.

Wat haal je uit jouw sport?
Buiten het feit dat het je fit houdt vind ik dat sport ook verenigd. Noem maar op welke sport. Ik ben op latere leeftijd in Nederweert komen wonen. En zowel het tennissen en voetballen hier in het dorp heeft me echt de gelegenheid gegeven nieuwe mensen te leren kennen.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Ik heb niet een specifiek trainingsschema maar ik probeer 1 tot 3 keer wat te gaan rennen in de week. Verder probeer ik minstens 2 keer op de tennisbaan te staan waaronder maandag een vaste uurtje met de beste tennisser van Nederweert Roel F.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Neen, gewoon lekker koken met verse ingrediënten. ‘s Avonds lekker wat chips af en toe om die er dan de volgende dag weer af te rennen.

Heb je een gouden sporttip?
Altijd luisteren naar je lichaam. Voel je jezelf een beetje vermoeid dan is een dagje sport skippen geen probleem. Verder zorgen dat mijn algemene conditie en core een beetje in orde is, dit zorgt voor minder blessures.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie