Skip to content

Informatieavond over aanleg hoogwaardige fietsroute

Redactie
24 mei 2024 | 16:00

Advertentie

De aanleg van fase 1 van de hoogwaardige fietsroute tussen Nederweert en Weert . Op donderdag 30 mei is er van 19.00 tot 20.30 uur een informatiebijeenkomst over het project in het gemeentehuis van Nederweert.

Verbeteren van fietsroute

Weert en Nederweert verbeteren samen de fietsroute langs de Rijksweg-Zuid en Helmondseweg. Het fietspad wordt breder, beter verlicht en fietsers krijgen voorrang. Zo kunnen fietsers veilig en snel tussen Weert en Nederweert reizen. Deze verbeteringen stimuleren dagelijks en recreatief fietsen.

Drinkwatertransportleiding
De aanleg van de fietsroute gebeurt samen met de aanleg van een nieuwe drinkwatertransportleiding door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Deze leiding loopt van Ospel naar de Zuid-Willemsvaart in Nederweert en ligt op hetzelfde tracé als de fietsroute. WML en de gemeenten werken samen aan dit project.

Informatiebijeenkomst
De voorbereidingen voor de uitvoering in volle gang. Tijdens de bijeenkomst op donderdag 30 mei van 19.00 tot 20.30 uur in het gemeentehuis van Nederweert lichten ze het uitvoeringsontwerp en de planning van uitvoeren voor de komende maanden toe.

Aanmelden
Omwonenden en aangrenzende ondernemers hebben een uitnodiging ontvangen. Ook jij bent van harte welkom. Meld je van tevoren aan via fietsroute@weert.nl of omgevingsmanager Charlotte Berkhout, tel. 06-36 48 42 09 of via e-mail: om@hurkmansbv.nl.

Advertentie

2 Reacties

  1. Hopelijk als de fietsroutes er zijn dat ze ook onderhouden worden. En dat het onkruid aan de zij kanten gemaaid worden , zodat de paden smaller en smaller worden . Zoals nu het met veel fiets paden door de natuur routes door onkruid overwoekerd worden. Hopelijk wordt er wat aan gedaan.

  2. Fietsroute: de naam zegt het al, onkruid is ook kruid, veel erger is dat de paden onbegaanbaar worden gemaakt door de automobilisten, als je van Sluisje Hulsen richting Schoor fietst zie je geen fietspad meer, dat wordt helemaal aan gort gereden door de automobilisten die als zotten langs het kanaal racen over het zand/kiezelpad en dan zoveel mogelijk met 2 wielen over het verharde fietspad, ik had begin van dit jaar al bij onze gemeente een klacht ingediend dat dit fietspad levensgevaarlijk is door de gaten en verhogingen door boomwortels maar dar is tot op heden niets mee gedaan, waarschijnlijk moeten er eerst ongelukken gebeuren..ik zou zeggen, fatsoeneer deze paden en maak ze onbegaanbaar voor automobilisten op de een of andere manier…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie