Skip to content

Op ’t Root uit Ospel genomineerd voor OOM Award als beste opleider

Redactie
28 mei 2024 | 14:00

Advertentie

Landbouwmechanisatiebedrijf Op ’t Root uit Ospel is deze week genomineerd voor de OOM Award Limburg 2024. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Op ’t Root zijn ook Dinnissen Process Technology uit Sevenum en Meex Technische Installaties uit Nuth genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van Metaalunie district Limburg op 20 september.

Op ‘t Root

“De kracht van opleiden blijkt wel uit het feit dat 75 procent van onze medewerkers hier via een stage of opleidingstraject is binnengekomen en is blijven hangen”, zegt Marc Op ’t Root, mede-directeur van Op ’t Root. “Dat zegt genoeg over het belang van opleiden. De techniek verandert ook continu en daar zal nooit een einde aan komen. Daarom is het ook enorm belangrijk dat onze mensen hun hele loopbaan door blijven leren.”

Vakjury
De nominaties voor de OOM Award worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle voorgedragen bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Over de OOM Award
De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Het gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met bijna 160.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie